Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Studentendesks Studentendesk Rotterdam

Studentendesk Rotterdam

​​​​​​​​​​​Groepsfoto rug.JPG​​​​​​

Wie zijn wij?

De Rode Kruis Studentendesk Rotterdam is een project van het Rode Kruis om een link te vormen tussen het Rode Kruis en de Rotterdamse studenten.

De Studentendesk zet zich in om studenten in de omgeving Rotterdam als vrijwilligers te betrekken bij activiteiten voor verschillende groepen mensen in Rotterdam e.o. De activiteiten worden bedacht en gecoördineerd door de Studentendesk. 

​​

Wat doen wij?

Sinterklaas Bestaat

Voor de periode septembe​r tot en met december heeft de studentendesk een gezellige en enthousiaste commissie opgezet om een sinterklaasfeest op te zetten voor kinderen waarbij het thuis financieel krap is en er geen mogelijkheid is om het sinterklaasfeest te vieren. De commissie Sinterklaas Bestaat heeft speciaal voor deze kinderen een sfeervolle dag georganiseerd waar ieder gezin een jute zak vol cadeautjes van de Sint heeft meegekregen. Het feest was afgelopen jaar een succes en we hebben de kinderen een onvergetelijke dag bezorgd!


SB2.jpg

 

TILVI

In Nederland hebben maar liefst 45.000 kinderen een taalachterstand. Dat kan zijn doordat deze kinderen Nederlands niet als moedertaal hebben of doordat er van huis uit weinig stimulans bestaat voor het aanleren van taalvaardigheden. Een boek voorlezen voor het naar bed gaan is er voor sommige ouders vanwege uiteenlopende redenen niet bij. Kinderen lopen hierdoor onnodig achter op de rest. Hier willen wij als studentendesk met het voorleesproject TILVI graag verandering in brengen. TILVI staat voor "Taal Is Leuk Voor Iedereen" en we hopen kinderen met dit project te stimuleren om vaker te gaan lezen. Onze vrijwilligers gaan één middag per week (na schooltijd) een uurtje voorlezen op een basisschool in een kansarme wijk in Rotterdam. Gelukkig is ook dit project een succes!

​​​

SeriousSwim010

Het Rode Kruis Rotterdam organiseerde dit jaar, in samenwerking met de Rode Kruis Studentendesk Rotterdam, SeriousSwim010 om geld op te halen voor Serious Request. Op zondag 18 december hebben de zwemmers, die zich hebben opgegeven, zoveel mogelijk geld opgehaald door baantjes te zwemmen in het Van Maanenbad. Dit om de behandeling en preventie van longontstekingen bij kinderen onder de 5 jaar te financieren.

 Dit evenement was een groot succes, waarbij jong en oud zwommen voor het goede doel en ondertussen konden genieten van livemuziek, hapjes, drankjes, een loterij en de aanwezigheid van Olympisch zwemter Madelon Baans.

 We hebben afgelopen jaar, samen met het Rode Kruis Rotterdam, meer dan €10.000 opgehaald voor Serious Request. Iets om erg trots op te zijn!​

SS010.jpeg


EHBO-cursussen

Dit collegejaar hebben we het mogelijk gemaakt om EHBO-cursussen aan te bieden speciaal voor studenten. Deze EHBO-cursussen, waarbij je een Europees erkend EHBO-certificaat ontvangt, bieden we aan voor maar €65! Door alle positieve reacties, proberen we ook in 2017 zoveel mogelijk cursussen aan te bieden voor een gereduceerd tarief!

16472996_1494968293869475_6500173073693879412_n.jpg

​​​

Hoe zijn we te bereiken?

E-mail: studentendeskrotterdam@rodekruis.nl

​​Like ons op Facebook!