Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Studentendesks Studentendesk Utrecht

Studentendesk Utrecht

​​

Rode Kruis Studentendesk Utrecht organiseert verschillende activiteiten waarbij we alle hulp van studenten goed kunnen gebruiken! We hebben verschillende commissies en leuke (tijdelijke) projecten, waardoor er altijd ruimte is voor nieuwe input en vrijwilligers.

Wat wij doen

Studentendesk Utrecht heeft de volgende activiteiten;

  • Commissie Public Relations (PR): De commissie PR houdt zich bezig met vrijwel alle communicatie rondom Studentendesk Utrecht. Denk hierbij aan Facebook, LinkedIn, maar ook aan gadgets en ander promotiemateriaal. Daarbij zorgt de commissie ervoor dat de naamsbekendheid van het Studentendesk vergroot wordt onder de studenten, waardoor er meer vrijwilligers geworven worden.
  • Commissie Fondsenwerving: Zoals de functienaam al zegt, gaat het bij deze commissie met name om zoveel mogelijk financiële steun te vergaren voor de projecten binnen de Studentendesk Utrecht. Dit is een belangrijke functie, omdat de Studentendesk geen groot budget heeft en de projecten met name kunnen worden uitgevoerd door sponsoring. Door jouw bijdrage kan de studentendesk van het Rode Kruis haar goede werk blijven doen en vele mensen in de omgeving van Utrecht helpen.
  • Commissie Vluchtelingen: Deze commissie houdt zich bezig met vluchtelingen die in Nederland verblijven in diverse asielzoekerscentra. Zo gaat de commissie samen met onze vrijwilligers koken met de vluchtelingen en geven z​e taalles elke maandag. Verder gaat er dit jaar een buddyproject op touw worden gezet.
  • Commissie kinderen: Deze commissie is recentelijk gestart en gaat zich inzetten om zelfredzame projecten op te zetten voor kinderen.
  • EHBO voor Studenten: Het uitgangspunt van het project is om vernieuwende EHBO gerelateerde projecten op te zetten met als doel om via verschillende verbanden (studieverenigingen, studentenverenigingen, sportverenigingen, etc.) studenten aan te zetten tot het volgen van een EHBO-cursus.
  • Taal Is Leuk Voor Iedereen (TILVI): iedere maand leest een groep vrijwilligers interactief voor aan de kinderen uit groep 3. Elke vrijwilliger heeft 2 à 3 kinderen die hij/zij uit een door het kind uitgekozen boek voorleest. 
  • Commissie Serious Request: Elk jaar vanaf juni is deze halfjaarcommissie bezig met allerlei projecten die toewerken naar Serious Request in december. Er worden vanaf oktober allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een sponsorloop en een feest, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. In december gaat de commissie dit overhandigen aan de 3FM DJ's. 
  • Commissie COOP: Deze commissie staat nog in de kinderschoenen en gaat zich bezig houden met brandveiligheid in studentenhuizen en diverse andere projecten. Dit gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, in samenwerking met COOP-supermarkten. 

Contact

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij onze activiteiten of om meer informatie te ontvangen over ons? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina of stuur een e-mail naar ahornstra@rodekruis.nl.

Voorzitter: Maxime Terberg

mterberg@rodekruis.nl 

Vice-voorzitter: Thymo Burgemeester

tburgemeester@rodekruis.nl

Vrijwilligerscoordinator: Annelies Hornstra

ahornstra@rodekruis.nl

Secretaris: Inge Arntz

iarntz@rodekruis.nl

Penningmeester: Laura Spoelman

lspoelman@rodekruis.nl

Public Relations: Merel Ijpelaar

mijpelaar@rodekruis.nl

EHBO-coordinator: Wei Wei Cheng

wcheng@rodekruis.nl​

Facebook

https://www.facebook.com/studentendeskutrecht

​Email

studentendeskutrecht@rodekruis​.nl


Uitstaande vacatures:

  • Commissieleden COOP gezocht

Ben jij student en wil je helpen ouderen en studenten zelfredzamer en sterker te maken in noodsituaties? Wil je middels vrijwilligerswerk bijdragen aan de maatschappij, werkervaring opdoen binnen het Rode kruis en daarmee een mooie aanvulling voor je CV verkrijgen? Dan zoeken wij jou! De Studentendesk Utrecht zoekt nieuwe commissieleden voor de Zelfredzaamheidscommissie. Deze commissie gaat zich de komende tijd vol enthousiasme inzetten om zelfredzaamheid in Utrecht te verbeteren en daarmee kwetsbare mensen sterker en zelfredzamer te maken!

In september zal de commissie aan de slag gaan om een grootschalig project op te starten: Zelfredzaamheid: van kroeg tot bejaardenhuis. Een door het Coop Rode Kruis Fonds gefinancierd project waarbij onder andere een wedstrijd voor het meest brandveilige studentenhuis zal worden georganiseerd. Daarnaast ligt de focus ook op projecten die ouderen sterker en zelfredzamer maken.

WAT BIEDEN WE?

* Werkervaring als commissielid binnen de grootste internationale humanitaire hulporganisatie ter wereld

* Een mooie aanvulling voor je CV

* Gezelligheid met andere studenten

* Een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen op meerdere (organisatorische) gebieden

* En natuurlijk een fijne werkomgeving!

WAT VRAGEN WE?

* Dat je student bent

* Dat je ± 6 uur per week beschikbaar bent

* Enthousiasme

* Creativiteit

* Flexibiliteit

* Goede communicatieve- en organisatorische vaardigheden

* Een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Binnen de Zelfredzaamheidscommissie kan er gesolliciteerd worden op de volgende functies:

* Voorzitter

* Secretaris

* Penningmeester

* Algemeen commissielid

Ben je enthousiast en geïnteresseerd om je actief in te zetten voor het goede doel, stuur dan je CV en motivatiebrief naar tburgemeester@rodekruis.nl. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaalde functie binnen de commissie, laat dit dan ook direct weten!

 

TILVI-voorlezers

​​Lijkt de combinatie taal en kinderen je leuk? Geef je dan hiervoor op en ga mee voorlezen op een basisschool één dinsdagmiddag per twee weken. Je geeft zelf je beschikbaarheid op. Dit betekent dat je reageert op de mail die wordt gemaild. Je bent dus niet verplicht elke twee weken mee te gaan.

Flexvrijwilligers

Lijkt het je heel leuk om bij de studentendesk aangesloten te zijn? Maar ben je wat minder flexibel? Geef je dan op als flexvrijwilliger. Je zit dan niet in een commissie, maar krijgt een mailtje wanneer er vrijwilligers nodig zijn voor projecten. Denk aan een keer helpen als begeleider bij een taalles voor vluchtelingen of helpen met sponsorprojecten voor de Serious Request commissie.​