Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Jongeren Studentendesks Studentendesk Utrecht

Studentendesk Utrecht

​​​​​​​​​​2 VACATURES: VOORZITTER & VICEVOORZITTER/SERIOUS REQUEST-COÖRDINATOR

Wil jij graag bestuurservaring op doen? Aan het hoofd staan van een groeiende non-profitorganisatie van studenten, onder de vlag van het Rode Kruis? Heb jij genoeg passie maar behoud je ook het overzicht? Heb jij affiniteit met het leiden van een commissie en wilde je altijd al eens naar het glazen huis? En ben jij student in Utrecht? Dan zoeken wij jou!

Per mei 2017 komen er binnen het bestuur van de Studentendesk Utrecht van het Rode Kruis twee functies vrij: die van voorzitter en die van vice-voorzitter tevens Serious Request-coördinator.

Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar r.langeveld@rodekruis.nl voor meer info!

Let op: je kunt tot 10 april 2017 22:00 uur ​op deze vacature reageren.​


Rode Kruis Studentendesk Utrecht organiseert verschillende activiteiten waarbij we alle hulp van studenten goed kunnen gebruiken! We hebben verschillende commissies en leuke (tijdelijke) projecten, waardoor er altijd ruimte is voor nieuwe input en vrijwilligers.

Wat wij doen

Studentendesk Utrecht heeft de volgende activiteiten;

  • Commissie Public Relations (PR): De commissie PR houdt zich bezig met vrijwel alle communicatie rondom Studentendesk Utrecht. Denk hierbij aan Facebook, LinkedIn, maar ook aan gadgets en ander promotiemateriaal. Daarbij zorgt de commissie ervoor dat de naamsbekendheid van het Studentendesk vergroot wordt onder de studenten, waardoor er meer vrijwilligers geworven worden.
  • Commissie Fondsenwerving: Zoals de functienaam al zegt, gaat het bij deze commissie met name om zoveel mogelijk financiële steun te vergaren voor de projecten binnen de Studentendesk Utrecht. Dit is een belangrijke functie, omdat de Studentendesk geen groot budget heeft en de projecten met name kunnen worden uitgevoerd door sponsoring. Door jouw bijdrage kan de studentendesk van het Rode Kruis haar goede werk blijven doen en vele mensen in de omgeving van Utrecht helpen.
  • Commissie Vluchtelingen: Deze commissie houdt zich bezig met vluchtelingen die in Nederland verblijven in diverse asielzoekerscentra. Zo gaat de commissie samen met onze vrijwilligers koken met de vluchtelingen en geven z​e taalles elke maandag. Verder gaat er dit jaar een buddyproject op touw worden gezet.
  • Commissie kinderen: Deze commissie is recentelijk gestart en gaat zich inzetten om zelfredzame projecten op te zetten voor kinderen.
  • EHBO voor Studenten: Het uitgangspunt van het project is om vernieuwende EHBO gerelateerde projecten op te zetten met als doel om via verschillende verbanden (studieverenigingen, studentenverenigingen, sportverenigingen, etc.) studenten aan te zetten tot het volgen van een EHBO-cursus.
  • Taal Is Leuk Voor Iedereen (TILVI): iedere maand leest een groep vrijwilligers interactief voor aan de kinderen uit groep 3. Elke vrijwilliger heeft 2 à 3 kinderen die hij/zij uit een door het kind uitgekozen boek voorleest. 
  • Commissie Serious Request: Elk jaar vanaf juni is deze halfjaarcommissie bezig met allerlei projecten die toewerken naar Serious Request in december. Er worden vanaf oktober allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een sponsorloop en een feest, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. In december gaat de commissie dit overhandigen aan de 3FM DJ's. 

Contact

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij onze activiteiten of om meer informatie te ontvangen over ons? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina of stuur een e-mail naar r.langeveld@rodekruis.nl.

Voorzitter: Maxime Terberg

mterberg@rodekruis.nl 

Vice-voorzitter: Thymo Burgemeester

tburgemeester@rodekruis.nl

Vrijwilligerscoordinator: Rosa Langeveld

r.langeveld@rodekruis.nl

Secretaris: Inge Arntz

iarntz@rodekruis.nl

Penningmeester: Laura Spoelman

lspoelman@rodekruis.nl

Public Relations: Stijn van de Meeberg

s.vandemeeberg@rodekruis.nl

EHBO-coordinator: Wei Wei Cheng

wcheng@rodekruis.nl​

Facebook

https://www.facebook.com/studentendeskutrecht

​Email

studentendeskutrecht@rodekruis​.nl


Uitstaande vacatures:

VOORZITTER & VICEVOORZITTER/SERIOUS REQUEST-COÖRDINATOR!

Wil jij graag bestuurservaring op doen? Aan het hoofd staan van een groeiende non-profitorganisatie van studenten, onder de vlag van het Rode Kruis? Heb jij genoeg passie maar behoud je ook het overzicht? Heb jij affiniteit met het leiden van een commissie en wilde je altijd al eens naar het glazenhuis? En ben jij student in Utrecht? Dan zoeken wij jou!

Per mei 2017 komen er binnen het bestuur van de Studentendesk Utrecht van het Rode Kruis twee functies vrij: die van voorzitter en die van vice-voorzitter tevens Serious Request-coördinator.

Wat vragen wij?
- Je bent student voor nog minstens één jaar
- Je vindt het leuk nieuwe contacten te leggen met andere afdelingen en organisaties 
- Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
- Je bent +/- 8 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij?
- Een gezellige werkplek binnen het bestuur van een groeiende tak van een grote non-profitorganisatie door studenten
- Ervaring als voorzitter binnen een bestuur 
- Ervaring binnen de grootste internationale humanitaire hulporganisatie

VOORZITTER
Als voorzitter ben je het gezicht van de Studentendesk. Je zit vergaderingen voor en bent eindverantwoordelijke voor wat er gebeurt binnen de desk. Daarnaast ben je het algemene aanspreekpunt voor vrijwilligers en beroepskrachten van andere afdelingen en lagen binnen het Rode Kruis. Je geeft richting en sturing aan de desk en kunt hierin voor een groot gedeelte je eigen koers bepalen. De functie biedt jou ook de kans jezelf te ontwikkelen op verschillende vlakken. Weten hoe je leidinggeeft aan een groep, jouw team motiveert en een overzichtelijke mindset behoudt is van groot belang.

VICE-VOORZITTER/SERIOUS REQUEST-COÖRDINATOR
Als vice-voorzitter ondersteun je de voorzitter waar dat nodig mocht zijn, verder zijn de mogelijkheden heel breed. Je kunt commissies begeleiden en kunt de andere bestuursleden bijstaan waar nodig. Als Serious Request-coördinator ben je verantwoordelijk voor de Serious Request-commissie. In het begin van het jaar zal dit redelijk rustig zijn, maar rond december zal dit wat meer tijd kosten en zullen er meer activiteiten zijn.

Ben je enthousiast? Stuur vóór 10 APRIL 2017 22:00 uur​ je CV en motivatie naar r.langeveld@rodekruis.nl.

TILVI-voorlezers

​​Lijkt de combinatie taal en kinderen je leuk? Geef je dan hiervoor op en ga mee voorlezen op een basisschool één donderdagmiddag per maand. Je geeft zelf je beschikbaarheid op. Dit betekent dat je reageert op de mail die wordt gemaild. Je bent dus niet verplicht elke maand mee te gaan.

Flexvrijwilligers

Lijkt het je heel leuk om bij de studentendesk aangesloten te zijn? Maar ben je wat minder flexibel? Geef je dan op als flexvrijwilliger. Je zit dan niet in een commissie, maar krijgt een mailtje wanneer er vrijwilligers nodig zijn voor projecten. Denk aan een keer helpen als begeleider bij een taalles voor vluchtelingen of helpen met sponsorprojecten voor de Serious Request commissie.​​