Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Kom in actie Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

​We hebben de meest gestelde vragen gebundeld en hieronder beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via kominactie@redcross.nl of 070 44 55 678.

Wie kan er actie voeren?

Wie kan er niet actie voeren?! Iedereen die maar iets wil doen, kan iets doen. Je kunt in je eentje iets op zetten, maar je kunt het ook samen met de hele school of je bedrijf of zelfs je sport club/vereniging organiseren. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer geld je op kan halen.

Waarom moet ik me registreren op de site van JustGiving?

JustGiving is een online platform waar je jouw actie voor het Rode kruis kunt registreren. Het platform is ter ondersteuning voor jou als actievoerder en een tool om je actie makkelijk te promoten. Daarnaast is het voor je sponsors ook erg makkelijk om online te doneren, waardoor jij precies kan bijhouden hoeveel geld je hebt opgehaald.

Wat is het voordeel van het registreren op de site van JustGiving?

1. Je krijgt een persoonlijke actiepagina waarop je informatie over je actie kwijt kunt.

2. Je sponsors kunnen heel gemakkelijk aan jouw actie doneren.

3. Het sponsorgeld wordt direct op je pagina zichtbaar. Je hebt er zelf geen administratieve rompslomp van.

4. Het Rode Kruis krijgt een melding als er een actie is aangemaakt en is dus gelijk op de hoogte van jouw actie.

5. Het Rode Kruis ontvangt van JustGiving het bedrag op haar rekening.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn actie een succes wordt?

Allereerst is het belangrijk dat je je actie zo goed mogelijk probeert voor te bereiden en te organiseren. Verder kunnen jij en eventueel andere deelnemers zoveel mogelijk promotie maken via sociale media of met de promotie materialen die beschikbaar zijn op de Rode Kruis site. Vergeet niet dat mond-tot-mond reclame ook altijd goed werkt! Vraag ook of familie, vrienden en bekenden om jouw actie bekend te maken bij hun netwerk. Hou iedereen op de hoogte van je actie en de vorderingen want mensen zijn graag betrokken.

Mag ik ook mijn eigen promotie materialen maken?

Ja, je mag je eigen promotie materialen maken. Hou er wel rekening mee dat het officiële logo van het Rode Kruis gebruikt moet worden (een rood kruis op een witte achtergrond). Dit logo mag niet aangepast worden en dus ook niet met een gekleurde achtergrond geplaatst worden. Daarnaast mag het logo alleen gebruikt worden ten behoeve van Kom in Actie voor het Rode Kruis en mag geen afbreuk doen aan de reputatie van het Rode Kruis.

Mag ik als actie collecteren voor het Rode Kruis?

Wat fijn dat je zou willen collecteren voor het Rode Kruis! Helaas is het door de huidige wetgeving niet altijd toegestaan om te collecteren, neem daarom contact op met een Rode Kruis afdeling bij jou in de buurt. Zij weten precies hoe het in jouw buurt geregeld is.

Ik wil graag dat een Rode Kruis vrijwilliger langs komt om een cheque in ontvangst te komen nemen of om een kleine presentatie te geven. Hoe moet ik dit regelen?

Neem contact op met de Rode Kruis afdeling bij jou in de buurt. Zij kunnen je op maat ondersteunen.

Hoe kunnen mensen doneren op mijn actie?

Via de persoonlijke link naar jouw actie pagina kunnen donateurs makkelijk jouw actie vinden. Op deze pagina vinden staat een donatie button. Als ze daarop klikken, kunnen ze op jouw actie doneren.

Wat gebeurt er met het geld dat ik opgehaald heb?

Het totaal opgehaalde bedrag zal minus de kosten die JustGiving maakt worden overgemaakt aan het Rode Kruis.

Wat moet ik doen met cash geld wat gedoneerd is?

Het geld wat je cash ontvangen hebt kan je storten op je eigen rekening en het vervolgens via je eigen actiepagina weer doneren door middel van de doneer button.