Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Schenken Grote schenkingen

Grote schenkingen

​Overweegt u een grote schenking aan het Rode Kruis te doen? Wij denken graag met u mee! Wij kunnen u adviseren over een voor u zo gunstig mogelijke schenkingsvorm. Wij helpen u ook graag bij uw keuze voor een specifiek programma dat aansluit bij uw persoonlijke voorkeur.

​Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het overwegen van een grote schenking graag wil overleggen waaraan uw gift wordt besteed én dat uw schenking op een zo gunstig mogelijke manier tot stand wordt gebracht. Het Rode Kruis is een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI-instelling). Daardoor zijn uw giften aan het Rode Kruis onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Voor u een manier om méér steun te bieden aan mensen die onze hulp het hardst nodig hebben, zonder dat het u iets extra's kost. Zo kunt u standaard uw giften aftrekken van uw belastbaar inkomen als deze tussen de 1 en 10 procent van het verzamelinkomen zijn. Daarnaast zijn er nog 3 manieren waarop u met belastingvoordeel kunt geven:

Periodiek schenken

Bij deze vorm van schenken kunt u tot 52% van uw gift aan het Rode Kruis terugkrijgen. Periodiek schenken kunt u met en zonder tussenkomst van een notaris regelen. Lees meer over periodiek schenken of neem direct contact op met Monique Oostweegel. Zij is direct te bereiken op teleoonnummer 070-4455811 of via moostweegel@redcross.nl.

Fonds op naam

Met een fonds op naam kunt u uw stempel drukken op de wereld. Zonder alle administratie en bestuurstaken die bijvoorbeeld bij een stichting horen. Lees meer over een fonds op naam of neem contact op met Monique Oostweegel. Zij is direct te bereiken op telefoonnummer 070-4455811 of via moostweegel@redcross.nl.

Gedeeld geven

Een grote gift zo gunstig mogelijk doen? Met gedeeld geven krijgt u een deel terug van de belasting én ontvangt u levenslang een vast rendement over uw gift. Lees meer over gedeeld geven of neem direct contact op met Monique Oostweegel. Zij is direct te bereiken op telefoonnummer 070-4455811 of via moostweegel@redcross.nl.