Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Schenken Stichtingen en Vermogensfondsen

Stichtingen en vermogensfondsen

De wensen en doelstellingen voor uw stichting, familie- of vermogensfonds staan voor ons centraal.  Samen met u zoeken we een passend programma, waarmee u ons werk voor de meest kwetsbare mensen in noodsituaties steunt.

Stichtingen en vermogensfondsen

Wanneer uw stichting of vermogensfonds een samenwerking overweegt met het Rode Kruis, kunt u rekenen op een programma op maat. We werken samen met  zowel grote landelijke vermogensfondsen als regionale kleine stichtingen en vermogensfondsen.

Heeft u nog geen vastomlijnede ideeën hoe u invulling wilt geven aan een bijdrage aan onze hulpverlening? Graag helpen we bij het selecteren van duurzame programma's die goed aansluiten bij uw doelstelling.

Naast doneren, kunt u uw kennis of netwerk ter beschikking stellen. Ook zijn er mogelijke voor meerjarige samenwerkingsverbanden.

Uiteraard maken wij vooraf goede afspraken over de besteding van uw bijdrage en de inhoudelijke en financiële rapportages die u van ons kunt verwachten. Bel voor vragen of een vrijblijvend advies met Sylvia Guldenmundt op telefoonnummer 070-4455700 of email haar op sguldenmundt@redcross.nl.

Landelijke serviceclubs

Ondersteunt uw netwerk maatschappelijke doelen op lokaal, landelijk of internationaal niveau? Graag bundelen we met u onze krachten om hulpprogramma's te ontwikkelen en ondersteunen. Zowel op lokaal, landelijk of internationaal niveau. 
 

Zij gingen u voor:

De Vereniging Lions Clubs Nederland steunt het Rode Kruis in de strijd tegen ebola. Mede dankzij hun bijdrage konden wij:
  • mensen die in contact zijn geweest met een patiënt met ebola opsporen;
  • ebola-patiënten behandelen;
  • psychosociale ondersteuning bieden aan patiënten en hun familieleden;
  • veilige en respectvolle begrafenissen organiseren.
Junior Chamber International Nederland vindt het net als het Rode Kruis belangrijk dat zoveel mogelijk mensen EHBO kunnen verlenen. Daarom ondernemen we gezamelijke activiteiten om het belang van EHBO onder de aandacht te brengen en organiseren we samen EHBO-cursussen.
 
Wilt u ook één van onze programma's ondersteunen? Bel voor een vrijblijvend advies met Sylvia Guldenmundt op telefoonnummer 070-4455700 of email haar op sguldenmundt@redcross.nl.  

(Familie-) Stichtingen

Heeft u (een deel van) van uw vermogen ondergebracht in een eigen stichting en wilt u hiermee een maatschappelijk doel ondersteunen? Wij denken graag met u mee over nationale of internationale programma's die passen bij uw ideeën en doelstellingen.

Wanneer een stichting na verloop van tijd opgeven wordt, is het soms zoeken naar een duurzame bestemming.  Wellicht is een Fonds op Naam bij het Rode Kruis of een gedeelde gift dan een goed alternatief. Neem voor meer informatie contact op met Monique Oostweegel op telefoonnummer 070-4455811 of email haar op moostwegel@redcross.nl

Religieuze instellingen

Het Rode Kruis ontvangt van oudsher veel steun van diverse religieuze instellingen. Wij vinden het belangrijk om uw bijdrage in overeenstemming met de wensen van uw instelling te besteden. Indien u met ons wilt overleggen waaraan uw gift besteed mag worden, maken we graag een afspraak met u om eens van gedachten te wisselen. U kunt een afspraak maken met Sylvia Guldenmundt op telefoonnummer 070-4455700 of email haar op sguldenmundt@redcross.nl

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

S_Guldenmundt.JPGSylvia Guldenmundt
Tel. 070 44 55 700
 
 
 
 
 
Monique Oostweegel
Tel. 070 44 55 811