Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Schenken Tiffany Circle

Tiffany Circle

Tiffany Circle is een exclusief en internationaal snelgroeiend netwerk van bevlogen en invloedrijke vrouwen die zich samen inzetten voor de humanitaire missie van het Rode Kruis. Lidmaatschap van Tiffany Circle biedt u een unieke mogelijkheid om uw talent, tijd en schenking op professionele wijze ter beschikking te stellen aan de hulpprogramma’s van het Rode Kruis. Het geeft u tevens toegang tot een wereldwijd en exclusief netwerk van andere betrokken vrouwen. ​


Internationaal

In 2007 werd de eerste Tiffany Circle opgericht door het Amerikaanse Rode Kruis. Deze Tiffany Circle heeft inmiddels meer dan 3.000 leden die zich inzetten voor de missie van het Rode Kruis. Geïnspireerd door dit succes hebben nu ook het Canadese, Britse, Australische, Zwitserse, Franse én Nederlandse Rode Kruis een Tiffany Circle opgericht. Elke Tiffany Circle heeft een zelfstandig bestuur gekozen door haar leden. De leden en het bestuur bepalen zelf aan welke thema’s zij willen bijdragen. Door het jaar heen worden workshops, congressen, lezingen, diners en andere bijeenkomsten georganiseerd. Tiffany Circle leden hebben de mogelijkheid om elkaars evenementen te bezoeken en om elkaar te ontmoeten bij internationale bijeenkomsten in Washington en Londen.

 

Tiffany-Circle-glas-in-lood.pngDe naam Tiffany Circle is ontleend  aan de glas in lood ramen van het Amerikaanse Rode Kruis hoofdkantoor in Washington. Deze werden in 1917 ontworpen door de beroemde Tiffany Studios in New York. De uitgebeelde vrouwen zijn de verpersoonlijking van de belangrijkste waarden van het Rode Kruis: hoop, barmhartigheid, liefdadigheid, waarheid en kracht. Ruim 50 jaar na het einde van de Amerikaanse burgeroorlog werden deze ramen door de Women’s Relief Corps (uit het noorden) en de United Daughters of the Confederacy (uit het zuiden) als teken van verzoening en hoop voor een bedrag van $ 10,000 geschonken aan het Rode Kruis. Dit bedrag is tot op de dag van vandaag van symbolische betekenis voor de leden van de Tiffany Circle.

Filantropie en de kracht van vrouwen

Met 150 jaar humanitaire hulpverlening heeft het Nederlandse Rode Kruis een lange geschiedenis van vrouwelijke betrokkenheid. De leden van Tiffany Circle sluiten aan in een lange rij van sterke, bewonderingswaardige vrouwen die zich in het verleden voor het Rode Kruis hebben ingezet. Vandaag de dag spelen vrouwen nog steeds een belangrijke rol bij onze missie. Ook nu zetten duizenden vrouwen zich dagelijks in om levens te redden, gemeenschappen te versterken of een troostend gebaar te maken in tijden van nood. Dit doen zij door zelf hulp te verlenen of door hun inzet van talent, tijd of kapitaal hulp aan anderen mogelijk te maken.

If you sustain a woman, you sustain a generation!

De Nederlandse Tiffany Circle wil duurzame verbetering teweeg brengen in het leven van de meest kwetsbare vrouwen. Dit doet zij door te investeren in Rode Kruis programma’s die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van deze vrouwen wereldwijd. Het versterken van de situatie van deze kwetsbare vrouwen,  creëert méér sociale impact dan voor de vrouw alleen, omdat haar verbeterde situatie ook een positief effect heeft op haar kinderen en haar omgeving. Uw persoonlijke bijdrage zorgt ervoor dat u, samen met andere geëngageerde Tiffany Circle vrouwen, een verschil maakt in het leven van andere vrouwen voor wie toegang  tot gezondheidszorg, schoon drinkwater  of het genereren van  inkomen nog een dagelijkse zorg is.

Voor meer informatie over Tiffany Circle zie onderstaande brochure of neem contact op met:

Monique Oostweegel
Senior Manager Filantropie
+31 (0)6 20 40 98 28
moostweegel@redcross.nl

Naar de Tiffany Circle website.

Lees de Tiffany Circle Brochure