Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Steun een project Nationale Hulp EHBO

EHBO

Het Rode Kruis wil meer mensen in Nederland met een geldig EHBO-certificaat op zak, zodat meer mensen in staat zijn om een ander te helpen in geval van nood. Met als doel: levens redden en schade beperken!

EHBO-bij-kinderen1.jpg 

Artikel delen?

Meer mensen met EHBO kennis

Het Rode Kruis heeft de ambitie om de EHBO kennis en vaardigheden in Nederland te vergroten. EHBO kennis willen we breed en laagdrempelig verspreiden. Onder meer via onze EHBO app voor smartphones. Daarnaast maken we ons hard voor het opleiden van meer Nederlanders. Onze belangrijkste doelgroep zijn ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Maar ook via het onderwijs en bedrijfsleven kunnen we grote groepen kinderen, jongeren en professionals bereiken.

 

Waarom willen we dit?

  • Ongevallen leiden tot wel 7.6 miljoen letsels per jaar.
  • Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand.
  • Veel ongevallen en letsels dus, maar helaas zijn er maar weinig mensen met EHBO-vaardigheden in Nederland. Slechts 3,2% van de Nederlanders heeft een geldig EHBO-diploma. Teveel Nederlanders weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval of doen helaas het verkeerde.

Hoe pakken we dit aan?

  • Door het verspreiden van EHBO kennis: via onze gratis EHBO app (al meer dan 1.4 miljoen downloads), EHBO website (gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per maand) en EHBO nieuwsbrief (135.000 abonnees) bereiken we een groot publiek.
  • Met EHBO cursussen voor allerlei doelgroepen: laagdrempelig, kort en krachtig. Door ons landelijk dekkend aanbod en keuze uit workshops vanaf 3 uur tot een uitgebreide EHBO cursus van 20 uur, biedt ons cursusaanbod voor ieder wat wils.

Sponsoring EHBO instructievideo's

Ze zijn niet meer weg te denken: kook, klus en beauty instructievideo’s. Vooral video’s van een autoriteit doen het goed. Het Rode Kruis weet veel mensen te bereiken rond EHBO en het gebruik van instructiefilms zou onze informatievoorziening versterken.

EHBO cursussen voor medewerkers of klanten

Veel mensen hebben interesse om een EHBO cursus te volgen. Zij zien het belang voor henzelf en hun directe omgeving. Als bedrijf of organisatie is het mogelijk om drempels als tijd, locatie en eventueel het kostenaspect weg te nemen.

EHBO lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs

Voor het opleiden van grote aantallen leerlingen in het voortgezet onderwijs willen we het lesmateriaal en de opzet van onze EHBO cursussen beter afstemmen op de verschillende opleidingsvormen. We zijn op zoek naar partners die dit (financieel) willen ondersteunen.