Hulp Nederland

In Nederland staan bijna 21.000 vrijwilligers paraat om in actie te komen bij rampen of ongelukken, om EHBO te verlenen op evenementen of kwetsbare mensen voor te bereiden op noodsituaties.

Hulp wereldwijd

Medewerkers en vrijwilligers verlenen wereldwijd hulp na natuurrampen en bij conflicten. De hulpverleners komen uit de regio en zijn direct ter plekke om de meest kwetsbare mensen te helpen.

Nieuws

Nederlanders zijn slecht voorbereid op een overstroming

Heb jij alles in huis ter voorbereiding op een overstroming? Dan behoor je tot de minderheid! Maar liefst 76 procent van de Nederlanders zegt niet goed voorbereid te zijn blijkt uit onderzoek. Maar 26 procent vindt het erg dat zij niet goed voorbereid zijn. En dit terwijl meer dan de helft van Nederland kan overstromen.

76

procent is niet goed voorbereid

Persoonlijk verhaal

Een ooggetuige op Sulawesi: Overal liggen dode mensen

Balqie Al Hafizh woont op Sulawesi. Op de dag dat een deel van het eiland wordt verwoest door meerdere aardbevingen en een tsunami, zit hij net enkele honderden kilometers van het getroffen gebied. Hij besluit meteen naar het rampgebied te rijden en op zoek te gaan naar zijn vrienden. Daar aangekomen weet hij niet wat hij ziet.

87.000

mensen hebben hun huis verloren

Ready2Help

Duizenden Nederlanders stropen de mouwen op bij een calamiteit. Meld je ook aan bij ons burgerhulpnetwerk.

Evenementenhulpverlener

Blaren prikken op de Vierdaagse, een verzwikte enkel verbinden op de Parade. Lijkt evenementenhulpverlener jou wel wat? Meld je aan als onze nieuwe vrijwilliger.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×