Dit doen we

Onze hulp in Achterhoek-Oost

Sociale hulp​

Contact maken en onderhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Onze afdeling heeft verschillende mogelijkheden: ​de telefooncirkel, bijzondere vakantie.

Hulpverlening bij evenementen

De EHBO-ers van het Rode Kruis Winterswijk Oost Gelre zijn onmisbaar als hulpverlener bij tal van kleine en grote evenementen, zoals bij sport-evenementen tot en met uitstapjes met ouderen.

Eerste hulp en EHBO opleidingen

Het Rode Kruis verzorgt EHBO-opleidingen voor geïnteresseerden. Soms zijn de opleidingen alleen toegankelijk voor Rode-Kruisvrijwilligers, soms kunnen ook deelnemers van buiten het Rode Kruis de cursussen volgen.

Op zoek naar familie

Door oorlogen en rampen kunnen mensen elkaar zijn kwijtgeraakt. Vanwege persoonlijke of maatschappelijke redenen bent u een dierbare uit het oog verloren. Waar kunt u in dat geval terecht en wat doet het Rode Kruis? ​

Hulp bij rampen

Onze Noodhulpverlening is 24 uur per dag paraat. Onder alle omstandigheden verlenen wij direct hulp. Overal. Altijd.

Sociaal medisch vervoer

Wie langdurig ziek is, een rolstoel gebruikt, of liggend vervoerd moet worden, kan een beroep doen op het Rode Kruis. Het reisdoel kan heel verschillend zijn. In elke situatie, waarin iemand niet door anderen vervoerd kan worden, komen wij te hulp.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?