Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Statiegeld voor het Rode Kruis

Geplaatst op 15 januari 2023

Verschillende filialen van Albert Heijn in Amsterdam geven klanten de mogelijkheid om hun statiegeld te doneren aan het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland. Afhankelijk van het filiaal kun je het bedrag direct na het inleveren van de flessen doneren via een donatieknop, of door de bon in een daarvoor bestemde bus bij de emballage afdeling te doen.

Doneren voor een stadgenoot

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland helpt mensen in nood. Dat zijn bijvoorbeeld mensen in voedselnood, kwetsbare mensen, mensen die tijdelijk psychosociale ondersteuning nodig hebben of mensen die door een calamiteit tijdelijk opgevangen moeten worden. Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereidheid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

Wanneer loopt deze actie?

Elk filiaal van de Albert Heijn bepaalt zelf naar welke organisatie de donaties gaan. Het kan dus zijn dat je deze actie voor het Rode Kruis in augustus in de ene winkel ziet en pas maanden later bij een ander filiaal. Het Rode Kruis is heel erg blij met alle samenwerkingen en donaties die er binnenkomen.

Ook iets doen?

Wil je het Rode Kruis steunen, dan kan dat op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilliger worden of zelf een actie opstarten. Ook kun je een donatie doen, o.v.v. Amsterdam.

Meest recente berichten

Rode Kruis wil voedselhulp in Amsterdam opschalen

3 april 2023

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023.

Lees meer