Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Heldin, een cursus speciaal voor vrouwen

Geplaatst op 21 februari 2020

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland biedt een cursus aan speciaal voor vrouwen. Tijdens de cursus werken deze vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. ​

Word een Heldin!

Door de cursus staan de deelnemers sterker in hun schoenen. Ze gaan oefenen met diverse situaties uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld m.b.v. rollenspellen. Tijdens de 6 bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

  • Eerste hulp kunnen en durven verlenen;
  • Verbaal en non-verbaal effectief kunnen communiceren met anderen;
  • Voor zichzelf opkomen en grenzen aangeven in vervelende situaties;
  • Hulp durven vragen.​

Door een combinatie van praktische handvatten met verdiepende zelfontwikkeling, weten de deelnemende vrouwen niet alleen wát ze moeten doen, maar durven ze zichzelf ook te laten zien. Ook heeft de cursus bij deelnemende moeders een positief effect op het hele gezin; een sterkere vrouw is immers ook een sterkere moeder. Bij de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een geldig EHBO snelcursus certificaat.

Voor wie?

Deze cursus is gericht op vrouwen uit de regio Amsterdam-Amstelland die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder ontwikkelen. Factoren die bij de deelnemers mee kunnen spelen zijn een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis. Er is voorrang voor vrouwen met een laag inkomen die niet zelf een particuliere cursus kunnen betalen.

Hoe ziet een cursus er uit?

De cursussen worden op locatie gegeven bij basisscholen, buurthuizen en bij verschillende vrouwen- en migrantenorganisaties in Amsterdam. Een cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens drie bijeenkomsten staan omgang met lastige situaties, efficiënt communiceren en inzicht krijgen in eigen talenten centraal. Bij de andere drie bijeenkomsten wordt er geoefend met het verlenen van eerste hulp bij ongelukken met kinderen en volwassenen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Of wil je een cursus laten plaatsvinden bij jou op school, het kinderdagverblijf of buurthuis? Neem dan contact op met coördinator Adriana Musters op telefoonnummer 020 622 62 11​.

Bekijk ook de vacature voor Ervaren trainers voor project Heldin

Meest recente berichten

Contactcirkel

25 oktober 2021

De Contactcirkel zorgt voor dagelijks contact. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijd...

Lees meer

Op Koers

7 september 2021

“Ervaar je veel problemen, maar weet je niet hoe je deze kunt oplossen?” “Vind je het lastig o...

Lees meer