Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 20 februari 2024

Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland is gespecialiseerd in het leveren van Eerste Hulp bij evenementen en al jaren de partner van de gemeente Amsterdam bij grote evenementen.

Direct boeken voor EHBO bij uw evene​ment!

Professionele Eerste Hulp

Het Eerste Hulpteam van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland bestaat uit ruim 100 vrijwilligers. Ze zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED-aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp. Zo staat het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen.

Onze klanten

Vele bedrijven en instellingen in Amsterdam maken regelmatig gebruik van de Eerste Hulp van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland. Een aantal voorbeelden:

  • SAIL
  • Le Champion: o.a Dam tot Damloop, Marathon
  • Gemeente Amsterdam: o.a. Koningsdag, Uitmarkt
  • De Parade
  • Intocht Sinterklaas
  • etc.

Het Rode Kruis richt zicht met Eerste Hulp bij evenementen op de middelgrote tot grote evenementen. Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij uw evenement van een kleinschaliger formaat, zoals een festival, het Prinsengrachtconcert en bedrijfsfeesten.

Kosten

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland werkt met door ons goed opgeleide en getrainde vrijwilligers heeft geen winstoogmerk. Wel worden voor iedere inzet minimale kosten berekend van 10 euro per uur.

Meer informatie

Voor informatie over de inzet van professionele Eerste Hulp kun je contact opnemen via 020-622 62 11 of eerstehulpamsterdam@redcross.nl.

Ga naar het aanvraagformulier voor evenementenhulp

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd via het Rode Kruis. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten