Amsterdam-Amstelland
Word vrijwilliger Doneer

Op Koers

Geplaatst op 07 september 2021

“Ervaar je veel problemen, maar weet je niet hoe je deze kunt oplossen?”

“Vind je het lastig om zorginstanties te benaderen?”

“Heb je ondersteuning nodig om de goede zorg te vinden?”

“Heb je al hulp, maar is er geen tijd voor verdiepende vragen?

Met deze en andere hulpvragen gaat Op Koers aan de slag. Op Koers is een programma van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland – speciaal voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij één of meerdere hulpvragen. Bij een acute hulpvraag, bijvoorbeeld op psychosociaal gebied, of als er sprake is van verschillende problemen.

Op Koers helpt weer op weg.

Voor wie is Op Koers?

Vanuit het streven naar ‘zelfredzaamheid’ door de overheid en gemeenten zijn mensen meer op zichzelf aangewezen, ook al weten mensen lang niet altijd de weg te vinden naar passende hulp of activiteiten. Dit brengt grote risico’s met zich mee: meer mensen zijn onvoldoende zelfredzaam of weerbaar en sommige mensen ontwikkelen complexe problematiek zonder de toegang tot zorg en hulp te vinden. 

Tevens zijn mensen door alle coronabeperkingen nóg meer op zichzelf aangewezen. Hier wordt op veel manieren op ingesprongen, maar dat blijkt nog onvoldoende te zijn. 

Met Op Koers willen wij hen bereiken die de weg naar passende hulp of ondersteuning niet kunnen vinden. Door preventieve of tijdige hulp wordt escalatie voorkomen.

Hoe werkt het?

Heb jij een hulpvraag ? Dan koppelen wij je aan één van onze goed getrainde vrijwilligers. Samen gaan jullie in gesprek om de hulpvraag helder te krijgen. Persoonlijk en op maat wordt gekeken naar een passend traject. Wij doen er vervolgens alles aan om je weer Op Koers te krijgen.

Contact

Heb je een (hulp)vraag? Neem contact op via het contactformulier hieronder of via opkoersrk@redcross.nl.

Signalering vanuit een organisatie?

Je kunt ook contact met ons opnemen als je voor een maatschappelijke organisatie of zorginstantie werkt en een kwetsbare persoon met één of meerdere hulpvragen aan ons door wilt geven. Met instemming van de hulpvrager kun je contact met ons opnemen. Samen kijken we of Op Koers kan helpen.

Wil jij ook aan de slag bij het Op Koers programma? Zie hier onze vacature!

Meest recente berichten

Contactcirkel

25 oktober 2021

De Contactcirkel zorgt voor dagelijks contact. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijd...

Lees meer