Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid kalenders voor ouderen

Geplaatst op 12 december 2022

We hebben vanuit Het Rode Kruis via het programma ‘Goed Voorbereid’ ‘al enkele jaren een samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.
We geven studenten toegepaste Psychologie op verschillende momenten in het jaar een opdracht om te onderzoeken.
In 2022 was de opdracht dat zij voor en met ouderen (67+) een activiteit moesten ontwikkelen zodat ouderen beter voorbereid zijn.
Hieruit zijn met de ouderen verschillende ideeรซn naar voren gekomen.
ร‰รฉn daarvan was een kalender waarin tips zijn verwerkt zodat ouderen elke keer als ze op de kalender kijken, bezig zijn met nuttige tips en weetjes.
Uiteindelijk is uit dit idee een jaarkalender gekomen voor de oudere doelgroep met verschillende tips en weetjes elke week.

Vanuit district Brabant-Noord hebben wij in de maand december 1000 kalenders uitgedeeld aan verschillende organisaties die direct in samenwerking staan met de oudere doelgroep.

Sociom
Zo hebben we 500 kalenders gebracht naar Sociom. De kalender is toegevoegd aan de kerstpakketten die zij, in samenwerking met het @nationaalouderenfonds , hebben georganiseerd ๐Ÿค.
De kalenders zullen uitgedeeld worden aan (kwetsbare) ouderen waarmee de seniorenwerkers binnen Sociom te maken hebben

Vincentius in Boxtel
Vanuit het project ‘Samen Ouder Worden’ hebben we er veel in Boxtel verspreid bij organisaties die in direct contact staan met de kwetsbare oudere doelgroep ๐Ÿค.

Zo hebben we kalenders afgegeven bij @vincentius_boxtel in Boxtel.

Traditioneel deelt Vincentius in december kerstpakketten uit aan mensen uit Boxtel die het niet breed hebben ๐Ÿ™Œ. Het pakket bestaat dit jaar, als van ouds, uit levensmiddelen en waardebonnen. Mensen die terecht kunnen bij de voedselbank krijgen het pakket automatisch, andere kunnen zich inschrijven voor het pakket. Vorig jaar heeft Vincentius bijna 400 pakketten uitgedeeld en zij verwachten een toename dit jaar ๐Ÿ‘.

De kalenders zullen door Vincentius en de Voedselbank, bij de kerstpakketten aangereikt worden aan mensen uit de de ouderen doelgroep.

Contour de Twern
Er zijn 100 kalenders afgegeven bijย @contourdetwern in Boxtel om uit te delen tijdens bijeenkomsten en maatjesprojecten.

Ons Welzijn
Ook zijn er deze week 100 kalenders gebracht naarย @ons_welzijnย in Veghel voor o.a. alleenstaande eenzame ouderen ๐Ÿ™Œ.

Farent in ’s Hertogenbosch
Als laatst zijn er 150 kalenders gebracht naar Farent in ’s Hertogenbosch. Zij gaan de kalenders verspreiden in de wijkpunten en huiskamers van ’s Hertogenbosch.

๐—ญ๐—ผ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐Ÿ’—

Meest recente berichten