Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Nieuw EHBO-spel: De Pleisterrace

Geplaatst op 17 april 2022

Een nieuwe manier om EHBO-kennis en vaardigheden over te brengen: De Pleisterrace

© Foto van het educatieteam in Uden. Van links naar rechts: Tineke, Tineke, Ankie, Sonja, Joep en Monique

De pleisterrace

Ons Educatiegroep van Noordoost-Brabant, die zich vooral inzet in Uden e.o., geeft vanaf het nieuwe leerjaar het EHBO-spel ‘de Pleisterrace’ op scholen. Eerst hebben ze natuurlijk het spel zelf uitgeprobeerd en ze zijn enthousiast over het spel, een leuke manier om EHBO-kennis over te brengen naar kinderen.

Het Rode Kruis vindt het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd de basisbeginselen van eerste hulp bij te brengen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Dit doen we via scholen door EHBO-lesmateriaal en een gratis EHBO-les aan te bieden, voor groep 5 t/m 8. Maar er is meer, vanaf nu kunnen we ook op een speelse en laagdrempelige manier EHBO-kennis en vaardigheden overbrengen via de pleisterrace

Maar hoe speel je dit spel dan?
De Pleisterrace is een spel voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (groep 3 t/m 8) om op een speelse manier kennis te maken met EHBO. Op een levensgroot speelbord zijn de kinderen zelf de pionnen. Ze leggen een route af en onderweg komen ze van alles tegen: vragen en opdrachten over EHBO, een EHBO-post of het ziekenhuis waardoor ze een beurt moeten overslaan. Met de EHBO-opdrachten verdienen de teams pleisters. Welk team heeft de meeste pleisters verzameld? Zij winnen de Pleisterrace!

Samen met een Rode Kruis-voorlichter spelen we het spel op locatie. Het is zeer geschikt voor scholen en buitenschoolse opvang, maar kan ook gespeeld worden bij een scoutingclub of op evenementen en braderieën.

Het EHBO-spel gerealiseerd door een samenwerking met Hansaplast en Goed Voorbereid. 

Na of voor de pleisterrace kun je doorgaan met EHBO, met de gastles EHBO-skills voor jou! Deze gastles is een combinatie van gratis lesmateriaal en een gastles door onze voorlichters, waardoor kinderen meer EHBO-skills leren. Daarnaast is het ook mogelijk om EHBO lessen te organiseren op locatie voor leraren en ouders.

Interesse in een gastles of het spel op jou school of op locatie?

Heb jij interesse in EHBO-lessen op jou school of wil je graag dat deze leuke vrijwilligers dit spel komen geven op jou school in Uden?
Neem contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Onze voorlichters horen vaker schrijnende verhalen van kinderen die niet wisten hoe zij hulp konden bieden toen hun broertje, zusje of ouder in nood was.

Daarom willen wij zoveel mogelijk kinderen kennis bij brengen over EHBO, zodat zij zich niet machteloos voelen in situaties waarin sprake is van nood, maar zij altijd het gevoel hebben dat zij hebben gedaan wat ze konden.

Het Educatieteam in Uden zoekt versterking!

Vindt jij het leuk om met kinderen te werken en zie jij het als een uitdaging om voor de klas te staan? Wil jij deel zijn van een leuk team van vrijwilligers en kinderen de kennis bijbrengen over EHBO en hen zelfverzekerd maken in het handelen? Ben jij gemotiveerd om je EHBO diploma te halen en jou kennis over te brengen naar anderen?

Bekijk onze vacatures of neem direct met ons contact op via het contactformulier om jou toekomst als educatie vrijwilliger, in district Brabant-Noord, te bespreken.

Hopelijk tot snel in ons district!

Meest recente berichten