Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe samenwerking met Volksuniversiteit Den Bosch

Geplaatst op 05 december 2023

Samen met de Volksuniversiteit Den Bosch gaan we reanimatiecursussen organiseren en cursussen EHBO aan baby’s en kinderen plannen. Met deze samenwerking beogen we geïnteresseerden aan te moedigen zich in te schrijven voor een EHBO-cursus, zodat meer mensen leren hoe zij levensreddend kunnen handelen. Voor de Volksuniversiteit zijn onze cursussen een waardevolle toevoeging op het cursusaanbod.

Vivent Langer Thuis Ledendag

Tijdens de Vivent Langer Thuis Ledendag van de Bossche organisatie Vivent in oktober stonden onze stands praktisch naast elkaar. Tessie de Laat, onze projectleider EHBO, en Bart Louwers, voorzitter van de Volksuniversiteit in Den Bosch, ontmoetten elkaar. Ze spraken over het belang van reanimatiecursussen en al snel ontstond het idee om samen te gaan werken. Bart legt uit: ‘Bij de Volksuniversiteit Den Bosch organiseren we cursussen voor volwassenen op zeer uiteenlopende gebieden, zoals taalcursussen, cursussen op het gebied van mens, maatschappij, kunst, cultuur, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. Maar we hebben nog geen EHBO-cursus in ons lespakket. Omdat we het erg belangrijk vinden om dit ook aan te kunnen bieden, zijn we verheugd over de samenwerking met het Rode Kruis. Zij hebben de expertise om cursisten professioneel op te leiden.’ Tessie voegt hieraan toe: ‘Bij het Rode Kruis streven we ernaar zoveel mogelijk mensen levensreddende vaardigheden bij te brengen. In noodsituaties telt elke seconde! Door met de Volksuniversiteit samen te werken, kunnen we een nog breder publiek bereiken. We hebben samen al de eerste reanimatiecursus gepland, en willen deze in de toekomst structureel laten plaatsvinden.’

Eerste cursus op 14 december

De eerste cursus is op 14 december bij het Rode Kruis in Den Bosch. Tijdens deze les worden noodsituaties nagebootst en oefenen de cursisten de handelingen van het reanimeren. Ze gaan aan de slag met een Automatische Externe Defibrillator (AED) en leren met behulp van reanimatiepoppen hoe ze borstcompressies correct uitvoeren. Bij goed gevolg ontvangen de cursisten een Europees erkend Rode Kruis reanimatiecertificaat dat 2 jaar geldig is. Verder krijgen ze een EHBO-cursusboek als naslagwerk cadeau. De cursusopbrengsten worden besteed aan de Rode Kruis-hulpverlening in Brabant-Noord.

Rode Kruis Brabant-Noord en Volksuniversiteit Den Bosch

Informatie

Datum: 14 december van 13.30 tot 17.30 uur. De volgende reanimatiecursus vindt plaats op 19 januari van 13.00 tot 17.00 uur.
Kosten: € 65. Een EHBO-cursus van het Rode Kruis wordt afhankelijk van de zorgpolis deels of geheel vergoed.
Adres: Oude Dieze, 12, 5211 KV, ’s-Hertogenbosch.

Meest recente berichten