Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwsbrief mei – Vrijwilliger in beeld

Geplaatst op 04 mei 2023

Al meer dan zijn halve leven is Nico van Vugt (70) vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij begon op zijn 26ste en zet zich intussen al 44 jaar in. Voordat Nico bij het Rode Kruis aan de slag ging werkte hij als brandweerman bij De N.V. Nederlandsche Wapen- en Munitiefabriek “De Kruithoorn”, een fabriek van wapens en munitie in ‘s-Hertogenbosch. Daar behaalde hij zijn eerste EHBO-diploma. Omdat hij een cursus niet haalde besloot Nico iets anders te gaan doen. Een collega opperde het idee eens bij het Rode Kruis te gaan kijken. Misschien dat dat wel iets voor Nico was. Niets bleek minder waar.

Hij startte bij het Rode Kruis als EHBO’er en heeft zich ook op veel andere manieren ingezet. Zo heeft hij bij het GOR, Gewonde Onder Rampomstandigheden, gezeten. Ook zette hij zich in bij de HAC, Hulp Onder Calamiteiten. Daarnaast was hij een tijdlang ambulancechauffer en begeleidde hij mensen in een rolstoel. Maar het lijstje is nog niet compleet. Nico heeft ook nog bevolkingszorg gedaan en heeft deel uitgemaakt van het noodhulpteam. Tegenwoordig is Nico gebouwbeheerder van het Rode Kruis gebouw in Den Bosch en coördinator vervoer. Dit doet hij met heel veel plezier.

Nico’s grote motivatie is dat hij door zijn werk bij het Rode Kruis mensen kan helpen. Hij draagt graag zijn steentje bij en doet dat zeven dagen per week. Een groot deel van zijn leven staat in het teken van het Rode Kruis. Dat vindt hij mooi, daar is hij trots op. Dat Nico een bezige bij is blijkt uit het feit dat hij, naast zijn werk voor het Rode Kruis, sportmasseur is bij de Bossche voetbalclub DBN’22. Hier is hij elke dinsdag, woensdag en zondag te vinden. Hij helpt er met zijn sportmasssages de spelers fit te blijven. Verder is hij lid van LOTUS, De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers, waarvoor hij tijdens educatielessen over noodsituaties het slachtoffer speelt.

Door: Pleun van der Helm

Meest recente berichten