Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Regionale thema-avond Diversiteit en Inclusie

Geplaatst op 27 november 2023

Dinsdagavond 21 november vond bij het Rode Kruis in Den Bosch de regionale thema-avond Diversiteit en Inclusie plaats. We organiseerden dit evenement voor onze vrijwilligers en beroepskrachten. De avond bood een inspirerende en interactieve ervaring voor alle aanwezigen.

Over de streep

Met de activiteit ‘Over de streep’ werden de deelnemers actief betrokken bij diverse stellingen. Iedereen werd uitgenodigd om letterlijk ‘over de streep’ te stappen als ze het eens waren met een stelling, waarna er interessante gesprekken ontstonden over de gemaakte keuzes.

thema-avond Diversiteit en Inclusie

Vier moedige sprekers

Het hoogtepunt van de avond waren de verhalen van vier moedige sprekers. Zij deelden hun persoonlijke ervaringen met diversiteit en inclusie, waardoor een begrip ontstond voor de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. De avond werd afgesloten met een diversiteit aan hapjes. Deze werden gul ter beschikking gesteld door de restaurants Rhodos, Pilkington’s en Gusto uit Den Bosch, waarvoor we hen hartelijk danken.

thema-avond Diversiteit en Inclusie

Zeven grondbeginselen

Het Rode Kruis handelt overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Deze grondbeginselen betekenen dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid, dat mensen in de grootste nood als eerste geholpen moeten worden, en dat hun geloof, nationaliteit, etniciteit, afkomst of politieke mening niet ter zake doen. Deze principes zijn ook van toepassing op de vrijwilligers die actief zijn binnen de vereniging, waar iedereen welkom is.

Meest recente berichten