Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis District Brabant-Noord roept verenigingen en scholen op voor tegemoetkoming EHBO-cursussen

Geplaatst op 07 juni 2024

Het Rode Kruis district Brabant-Noord heeft een bijdrage ontvangen uit een nalatenschap. Deze schenking stelt het Rode Kruis in staat bijzondere initiatieven te ontplooien. Daarom doet Tessie de Laat, projectleider EHBO van het Rode Kruis district Brabant-Noord, een oproep aan Bossche verenigingen en scholen die interesse hebben in EHBO-cursussen of herhalingslessen om zich te melden. Want door deze donatie is het mogelijk alle EHBO-cursussen financieel tegemoet te komen. De enige voorwaarde is de minimale groepsgrootte van negen personen.

Breed cursusaanbod

Tessie de Laat:’ Wij zijn erg dankbaar voor deze gift . Dit doen we door onze EHBO- en reanimatiecursussen met een financiële tegemoetkoming aan verenigingen en scholen aan te bieden. De cursussen geven we in het Rode Kruis-gebouw in Den Bosch maar kunnen ook op locatie plaatsvinden. Alle cursussen worden verzorgd door enthousiaste, Rode Kruis-gecertificeerde EHBO-instructeurs. We hebben een groot cursusaanbod, variërend van een korte reanimatiecursus, een cursus EHBO voor sporters en een workshop eerste hulp aan baby’s en kinderen, tot een uitgebreide driedaagse EHBO-cursus. Of je nu lid bent van een sportvereniging of werkt in de kinderopvang of op een basisschool, in ons cursusaanbod is voor elk wat wils. De voorwaarde die gesteld wordt, is een minimale groepsgrootte van negen personen. Indien gewenst bieden we zelfs cursussen op maat voor jouw gezelschap aan.’

Veel mogelijkheden

In veel organisaties zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers) opgeleid. Zij weten hoe ze eerste hulp kunnen verlenen, hoe ze een brand kunnen blussen en hoe een pand ontruimd moet worden. Echter is er niet altijd een BHV’er aanwezig. Daarom kan het zinvol zijn om meerdere medewerkers of vrijwilligers levensreddende vaardigheden bij te brengen en hen een EHBO-cursus te laten volgen. Door gebruik te maken van de gelden uit het legaat, kan het Rode Kruis nu alle cursussen met een aanzienlijke korting aanbieden. De Laat vervolgt:’ Zelfs als je al in het bezit bent van een EHBO-diploma of je bent Oranje Kruis-gecertificeerd, kun je terecht bij het Rode Kruis in Brabant-Noord. Samen met jouw organisatie kijken we naar de mogelijkheden over het volgen van een herhalingsles voor jouw groep. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en bieden we diverse cursussen aan, die we met middelen vanuit het legaat financieel tegemoet kunnen komen.’

Reageren of meer informatie

Wil je reageren op de oproep of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Tessie de Laat: 085-0645749 of tdelaat@redcross.nl.
Het Rode Kruis in Den Bosch is onderdeel van het Rode Kruis District Brabant-Noord. Daar staan ruim 250 vrijwilligers en een klein beroepskrachtenteam dag en nacht klaar om te helpen. Ben je geïnteresseerd in het doen van vrijwilligerswerk, het volgen van een EHBO-cursus of organiseer je een evenement en zoek je professionele EHBO’ers? Kijk dan op www.rodekruis.nl/brabant-noord, bel met 085-0645749 mail naar brabantnoord@rodekruis.nl.

Foto Peter Brekelmans

Meest recente berichten