Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Arno Bottema

Geplaatst op 01 augustus 2022

Evenementen Eerste Hulpverlener, Coördinator van het Biketeam, biker, noodhulpteamlid, chauffeur en daarnaast ook nog teamleider van het Noodhulpteam! Arno Bottema een enthousiaste, gemotiveerde vrijwilliger die al ruim 25 jaar actief is bij het Rode Kruis

bij het Rode Kruis © Foto van Arno Bottema
Foto door fotograaf Hetty Zantman.
Interview door vrijwillige verslaggever Pleun van den Helm.


Loopbaan

25 jaar geleden is Arno Bottema gestart bij de EHBO. ‘Ik ben 25 jaar geleden eigenlijk per ongeluk over een reclamestandje van het Rode Kruis gestruikeld en zo het Rode Kruis ingerold’. 25 jaar later heeft Arno eigenlijk zo goed als alle mogelijke opleidingen gedaan en bekleed een lange lijst aan functies.

Motivatie
Voordat ik startte bij het Rode Kruis, was ik al vrijwilliger bij de scouting. Daar kwam ik eigenlijk met het idee dat het goed was om mijn EHBO diploma te halen om te kunnen helpen in nood wanneer nodig‘. Wat Arno vooral fijn vind is het gevoel van saamhorigheid binnen het Rode Kruis district Brabant-Noord. Daarnaast is het een erg fijn gevoel en een goede motivatie dat je hulp kunt bieden aan mensen in nood en daarmee de gehele maatschappij. ‘Ik wist van te voren niet dat vrijwilliger worden bij het Rode Kruis zou veranderen in een hele actieve hobby‘.

Bijzonder
‘Wat ik vooral een hele bijzondere periode vond is de afgelopen twee jaar, de coronatijd’. In 2020 is Arno gevraagd om mee te helpen met coördineren van een vaccinatie locatie. Hij heeft veel tijd geïnvesteerd in de coördinatie. Lange dagen, soms moeilijke kwesties en een intense twee jaar. ‘Maar al met al was het, het allemaal waard’.


© Foto uit district Brabant-Noord, vaccinatielocatie in Veghel

‘Wat ik het mooiste vindt aan het vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis is het contact met mensen. Met mijn collega vrijwilligers in district Brabant-Noord maar ook elders in het land. Het is belangrijk om goed in contact met elkaar te blijven, vooral in tijden zoals de corona tijd. Je helpt elkaar waar mogelijk is. Daar staat het Rode Kruis voor en dat vind ik erg belangrijk
.’

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Spreekt het verhaal van Arno jou aan en wil jij je ook graag inzetten als vrijwilliger bij het Rode Kruis en mensen helpen in nood en nood mee helpen voorkomen? Wil jij deel zijn van een leuk team van vrijwilligers en je inzetten in je eigen omgeving?

Het Rode Kruis is altijd opzoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten.
District Brabant-Noord bestaat op dit moment uit ruim 250 vrijwilligers die zich inzetten in verschillende programma’s.
Naast Noodhulpverlening en Evenementenhulpverlening, zijn er ook nog diverse andere functies die je kunt vervullen als vrijwilliger.

Bekijk onze vacatures of neem direct met ons contact op via het contactformulier om een toekomst als vrijwilliger, in district Brabant-Noord, te bespreken.

Hopelijk tot snel in ons district!

Meest recente berichten