Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Luuk Merkus

Geplaatst op 09 februari 2022

Vrijwilliger in beeld: Luuk Merkus – 24 jaar, al twee jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en zet zich in als Evenementen Eerstehulpverlener en is bezig met zijn opleiding om vrijwilliger te worden bij het Noodhulpteam

© Foto van Luuk Merkus met zijn grote hobby, zijn Volvo V70R uit 2003. Een bijzondere Oldtimer omdat er maar weinig van deze auto’s in Nederland te vinden zijn.
Foto door fotograaf Hetty Zantman.
Interview door vrijwillige verslaggever Pleun van den Helm.

Loopbaan

Twee jaar geleden kwam Luuk terecht bij het Rode Kruis en begon in de functie van Basis Eerstehulpverlener. Al snel wist Luuk dat hij graag verder wou leren en is nu Evenementen Eerstehulpverlener en is bezig met zijn opleiding tot Hulpverlener van het Noodhulpteam. ‘Ik kijk uit om deze afgerond te hebben en aan de slag te gaan als hulpverlener van het Noodhulpteam!’.

Motivatie

‘Twee jaar geleden ben ik betrokken geweest bij een ernstig ongeluk. Ik ben toen geholpen door twee vrijwilligers van het Rode Kruis. Deze mensen en de hulp die ik toen heb gekregen, hebben veel indruk gemaakt.’ Na deze gebeurtenis besloot Luuk dat hij ook graag mensen wil helpen in nood en besloot dat hij vrijwilliger wou worden.

Bijzonder

‘Als ik terugblik op de twee jaar dat ik vrijwilliger ben, dan moet ik, zoals veel met mij waarschijnlijk, de coronatijd noemen’. De vriendin van Luuk is ook vrijwilliger bij het Rode Kruis en samen hebben zij zich ingezet op de vaccinatie locaties. Hier deden ze klusjes van papier opruimen tot mensen helpen en geruststellen waar nodig. ‘Ik vond het vooral mooi dat ik iets kon betekenen in deze moeilijke tijd .

Rode Kruis-vrijwilligers uit district Brabant-Noord begeleiden mensen nadat ze het vaccin tegen corona hebben gekregen in de priklocatie in Veghel. Zo nodig verlenen zij EHBO. 2020 Foto Bart Hoogveld

Het mooiste aan het Rode Kruis vindt ik, is de hulp die we aan mensen bieden. Je komt veel in contact met mensen, mensen waarmee je wellicht in een andere situatie, nooit in contact mee zou komen.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Spreekt het verhaal van Luuk jou aan en wil jij je ook graag inzetten als vrijwilliger bij het Rode Kruis en mensen helpen in nood en nood mee helpen voorkomen? Wil jij deel zijn van een leuk team van vrijwilligers en je inzetten in je eigen omgeving?

Het Rode Kruis is altijd opzoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten.

District Brabant-Noord bestaat op dit moment uit ruim 250 vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende soorten hulpverlening. Naast Noodhulpverlening en Evenementenhulpverlening, zijn er ook nog diverse andere functies die je kunt vervullen als vrijwilliger.

Bekijk onze vacatures of neem direct met ons contact op via het contactformulier om jou toekomst als vrijwilliger, in district Brabant-Noord, te bespreken.

Hopelijk tot snel in ons district!

Meest recente berichten