Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: René Jansen

Geplaatst op 21 februari 2022

Vrijwilliger in beeld: René Jansen – 67 jaar, met zijn baan in de Sales, de halve wereld rondgereisd. Nu ander halfjaar met pensioen en gestart als locatiemanager in Veghel bij het Rode Kruis, district Brabant-Noord

© Foto van René Jansen op zijn Honda Shado 1100, zijn grote passie. Naast zijn grote hobby volleybal gaat hij er graag op uit met zijn motor.
Foto door fotograaf Hetty Zantman.
Interview door vrijwillige verslaggever Pleun van den Helm.

Loopbaan

Voordat René vrijwilliger werd bij het Rode Kruis heeft hij lang bij de Sales gewerkt. Als export manager heeft hij het geluk gehad dat hij de halve wereld mocht afreizen. Nu is René inmiddels anderhalf jaar met pensioen.

Voordat ik met pensioen ging, had ik al besloten dat ik graag vrijwilligerswerk wou doen. Ik kwam bij het Rode Kruis uit omdat ik een EHBO cursus wou volgen om mensen te helpen’, Inmiddels is René al drie jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen bij een zo uitgebreid mogelijke EHBO-cursus en nu gestart als locatiemanager voor locatie Meierijstad Boekel + Boxtel. Naast zijn vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis is René ook nog actief in andere drie andere organisaties.

Rode Kruis gebouw in Veghel

Motivatie

‘Ik zet mij graag in voor het Rode Kruis omdat ik het een hele mooie en goede organisatie vind. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan mijn omgeving. Er zijn ook veel dingen waar ik graag mee aan de slag wil. Ik wil graag in contact staan met mensen, samenwerken en natuurlijk mijn vrijwilliger collega’s leren kennen.’

Nieuwe vrijwilligers gezocht

Spreekt het verhaal van René jou aan en wil jij je ook graag inzetten als vrijwilliger bij het Rode Kruis en mensen helpen in nood en nood mee helpen voorkomen? Wil jij deel zijn van een leuk team van vrijwilligers en je inzetten in je eigen omgeving?

Het Rode Kruis is altijd opzoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten.

District Brabant-Noord bestaat op dit moment uit ruim 250 vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende soorten hulpverlening. Naast Noodhulpverlening en Evenementenhulpverlening, zijn er ook nog diverse andere functies die je kunt vervullen als vrijwilliger.

Bekijk onze vacatures of neem direct met ons contact op via het contactformulier om jou toekomst als vrijwilliger, in district Brabant-Noord, te bespreken.

Hopelijk tot snel in ons district!

Meest recente berichten