Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Word EHBO’er en help mee

Geplaatst op 19 maart 2021

We hebben jouw hulp hard nodig tijdens deze coronaperiode. Voor het ondersteunen van de vaccinatiecampagne én voor het organiseren van vervoer van/naar de vaccinatiestraten zoeken wij EHBO’ers!

Help jij mee?

 • Wil je helpen, maar heb je nog geen EHBO certificaat?
 • Geen probleem, dat gaan we snel voor je organiseren!
 • Heb je al een EHBO certificaat?

Geweldig, dan kun je snel aan de slag!

Wat is er aan de hand?

De komende weken staan in het teken van de COVID-vaccinatie. Vrijwilligers met een EHBO diploma kunnen op dit moment een hele belangrijke rol spelen bij het vaccinatieproces: ze zijn nodig om gevaccineerde mensen te ondersteunen na de vaccinatie én het begeleiden van kwetsbare mensen van en naar de vaccinatiestraten. In Brabant-Noord zijn er op dit moment verschillende locaties waar mensen gevaccineerd worden (Veghel, Den Bosch, Boxmeer en Berghem). Je begrijpt dat er dus op héél veel plaatsen héél veel EHBO-hulpverleners nodig zijn en de vaccinatiecampagne zal maanden gaan duren.

Help jij mee?

Wil je wel helpen maar heb je nog geen EHBO certificaat? Dan willen we je bij deze uitnodigen voor een EHBO-opleiding. Als je wel al een geldig EHBO-certificaat hebt dan is dat fantastisch natuurlijk, dan kan je je binnenkort al aanmelden voor een meeloopdienst. Meld je aan via deze link en wij nemen contact met je op voor een intakegesprek.

Wat houdt het werk van een EHBO’er in op de vaccinatielocatie?

 • Je houdt toezicht op de gevaccineerde mensen die 15 minuten in de wachtkamer moeten verblijven nadat zij een vaccinatie hebben gekregen. Je helpt uitleggen waarom ze daar zitten, en stelt als het nodig is mensen gerust.
 • Je bent attent op mogelijke bijwerkingen, met name snelle herkenning van een allergische reactie. Extra informatie over de meest voorkomende symptomen is voorhanden.
 • Als het nodig is verleen je direct eerste hulp, samen met je collega EHBO’er en indien noodzakelijk met de aanwezige arts of verpleegkundigen.
 • Je begeleidt de meest kwetsbare mensen van en naar de vaccinatiestraten samen met een Rode Kruis chauffeur.

Wat biedt het Rode Kruis?

Wij bieden je de mogelijkheid om een certificaat te behalen en daarmee een essentieel steentje bij te dragen bij het bestrijden van deze corona-pandemie. Daarna kan je als vrijwilliger aan de slag in de vaccinatiestraten van het Rode Kruis in Brabant-Noord.

Wat vragen we van jou?

 • Je herkent je in de grondbeginselen van het Rode Kruis.
 • Als EHBO’er ben jij vertegenwoordiger van het Rode Kruis en word jij gezien als ‘ons wandelende visitekaartje’. Je onderschrijft daarom ook de Rode Kruis gedragscode.
 • Je bent bereid om op korte termijn een EHBO-certificaat te halen: dit bestaat uit 14 uur online studie (e-learning) afgesloten met een praktijkdeel van 6 uur waarin in een kleine groep je kennis en vaardigheden bijgeschaafd en gelijk getoetst worden.
 • Je bent daarna beschikbaar om in het komende half jaar minimaal 15 EHBO-diensten te doen (en liefst meer als dat voor jou mogelijk is natuurlijk)! Op de meeste locaties zijn er 7 dagen per week diensten van ca 6 uur te vullen.

En wat nu?

Word je enthousiast van bovenstaande uitdaging? Meld je dan hieronder snel aan!

Na je aanmelding word je door ons gebeld voor een telefonisch intakegesprek. Bij een positief gesprek ontvang je van ons een overeenkomst om je in te schrijven als ‘kandidaat vrijwilliger’ bij het Rode Kruis. Na ondertekening hiervan word je aangemeld voor de EHBO-training.

Meest recente berichten