Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Bike-Team

Geplaatst op 01 september 2022

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met een fiets. Of het nu gaat om een wandelevenement, fietstocht of hardloopwedstrijd in het bos of in de stad, onze speciaal opgeleide bikers zijn altijd snel ter plaatse.

© Foto van inzet tijdens ‘Walk and Dance to Fight cancer’
Foto door fotograaf Hetty Zantman.

Met vergunning door de mensenmenigte

Evenementenhulpverleners met een speciale opleiding en met ontheffing mogen door een mensenmasse fietsen om hulp te verlenen. Op goed uitgeruste ATB’s, of mountainbikes, zijn ze snel bij een slachtoffer. Vooral erg handig als het evenement over een groot gebied uitstrekt is. Daarbij gaat het niet alleen om een wandelevenement of fietstocht in bos of stad. Want ook bij grote evenementen, zoals de Zwarte Cross, zijn bikers sneller over een veld dan een hulpverlener te voet of met een caddy of auto.

Vrijwilliger bij het Biketeam

Biker-zijn vereist een speciale mentaliteit. Niet alleen is fitheid nodig, maar ook gedegen kennis van EHBO en verbindingsmiddelen zoals een mobilofoon. Je bent vaak als eerste ter plaatse en soms duurt het even voordat professionele hulpdiensten arriveren. Binnen het Rode Kruis vormen bikers een hecht team en zijn er veel extra cursussen mogelijk.

Vrijwillige inzet door Bikers tijdens ‘Walk and Dance to Fight cancer’ in ’s Hertogenbosch . 27082022

Vrijwilliger worden in evenementenhulp?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en wil je graag hulpverlenen tijdens een evenement?

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Onze hulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdelen van de totale opleiding tot hulpverlener op evenementen is het afronden van een training uitgebreide EHBO (incl. EHBO aan baby’s en kinderen), verschillende online modules en een training portofoon of mobilofoon.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Hopelijk tot ziens in district Brabant-Noord!

Meest recente berichten