Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 25 december 2021

Organiseer jij een evenement in Brabant-Noord en wil je dat de evenementenhulp goed geregeld is? Dan ben je bij het Rode Kruis  aan het juiste adres! We hebben goed getrainde EHBO-vrijwilligers die Eerste Hulp verlenen bij grote en kleine evenementen. Al onze vrijwilligers beschikken over een geldig certificaat Uitgebreide EHBO en zijn opgeleid in Reanimatie en AED (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad). Onze vrijwilligers volgen jaarlijks minimaal tien uur herhalingsles en kunnen daarnaast extra kwalificaties behalen, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige evenementenhulp, sportletsel, wandelletsel en behandeling van alcohol en druggerelateerde letsels.

Evenementenhulp

Is er een evenement in district Brabant-Noord? Grote kans dat je ons ziet. We zijn namelijk actief op zowel grote als kleine evenementen in heel Brabant-Noord. Onze vrijwilligers wie eerste hulp verlenen op evenementen zijn getraind en opgeleid.

We houden ons hoofd koel, we werken samen, we signaleren en maken er samen met onze ketenpartners een geweldig evenement van. Ieder deel van ons district, Den Bosch e.o. – Meijerijstad Boxtel Boekel en Noordoost-Brabant, heeft een vrijwillige coördinator die zorgt dat aanvragen van evenementen worden opgepakt, de hulpverlening op locatie wordt georganiseerd en Rode Kruis vrijwilligers worden ingezet.

Organiseer jij een evenement?

Organiseer jij een (grootschalig) evenement? Neem contact met ons op voor meer informatie of vul direct het aanvraagformulier in.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Meest recente berichten

Goed Voorbereid

3 januari 2021

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zich weet te redden bij een noodsituatie, geeft het Ro...

Lees meer