Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Logistiek

Geplaatst op 29 augustus 2022

Zonder een goede logistiek is er geen hulpverlening mogelijk. Niet altijd even zichtbaar maar onmisbaar voor onze organisatie. Of het nu is voor het leveren van de veldbedden of voor de opbouw van een EHBO post op een evenement. De vrijwilligers van logistiek zijn als het moet 24/7 inzetbaar.

Levering van materiaal

Naast het bieden van hulpverlening is een van de diensten die het Rode Kruis kan bieden het leveren van materiaal en inrichten van locaties. Denk hierbij aan veldbedden, EHBO-tenten, (rol)brancards en rolstoelen.

Logistieke- en facilitaire middelen 

  • Het inrichten van een EHBO-post: o.a. EHBO-middelen, brancard, rolstoelen 
  • Het inrichten van een wachtruimte na zetten vaccin 
  • Het inrichten van een noodopvang

Opbouw bij evenementen

Hulpverleners inzetten tijdens een evenement is één ding. De logistieke bewegingen erachter is twee. Logistiek zorgt ervoor dat de hulpverleners worden voorzien van het juiste materiaal zoals de EHBO-tassen, AED’s, brancards en rolstoelen. Indien nodig richten zij ook een complete EHBO post in. Tijdens grote evenementen zorgen zij er voor dat alle posten goed bevoorraad blijven en uiteraard ruimen ze alles na afloop weer op, wordt het materiaal gecontroleerd en weer klaar gemaakt voor de inzet. Tijdens evenementen zul je dan ook regelmatig Rode Kruis voertuigen zien rijden, niet voor het vervoeren van hulpvragers maar voor het op orde houden van het materiaal zodat de hulpverleners hun taak kunnen blijven uitvoeren.

Wagenpark

Zonder auto’s zijn we nergens. Of het nu is voor het vervoer van kwetsbare mensen, het inzetten op evenementen en bij calamiteiten of het rondbrengen van donaties. Onze auto’s zijn heilig. Omdat ze altijd paraat moeten staan is goed en regelmatig onderhoud belangrijk.

Vrijwilliger worden bij logistiek?

Ben jij een aanpakker, kun jij het overzicht behouden en wil jij je graag inzetten als vrijwilliger bij logistiek?
Neem dan contact met op ons via het contactformulier of telefonisch via 085-0645749..

Hopelijk tot ziens in district Brabant-Noord!

Meest recente berichten