Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Cursus EHBO aan baby’s en kinderen

1 april2023

Leer in deze kinder EHBO-cursus alle vaardigheden om eerste hulp te verlenen aan kinderen en baby’s, inclusief reanimeren en gebruik van AED.

Deze Cursus EHBO aan baby’s en kinderen wordt gegeven op de Willem van Konijnenburglaan 6, 5613 DW Eindhoven op 1 april 2023 om 09:00.

Opgeven voor deze kinder EHBO-cursus kan hier. Voor meer informatie over deze cursus kun je mailen naar ehbo.brabantzuidoost@rodekruis.nl.

Cursusinformatie
Tijdens deze kinder EHBO-cursus oefen je alle EHBO-vaardigheden die nodig zijn voor eerste hulp aan kinderen en baby’s. Ook reanimeren en het gebruik van een AED komen in deze cursus aan bod. Je leert hoe je een kind in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert.

Onder begeleiding van een gecertificeerde Rode Kruis instructeur leer je eerste hulp te verlenen aan een kind met: verslikking, verstikking of verdrinking, letsel aan het bewegingsapparaat, nek- en wervelletsel en hoofdletsel, vreemd voorwerp in neus en oor, verloren/afgebroken tand, koorts en koortsstuipen, circulatiestilstand, bewusteloosheid, bloeding, huidwond, brandwond, COPD, vergiftiging, neusbloeding, vuiltje in het oog, tand door de lip, vinger tussen de deur en ernstige allergie.

Bij goed gevolg ontvang je na afloop van de cursus een Wet IKK goedgekeurd Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen. Na afloop van de cursus krijg je als naslagwerk het cursusboek EHBO aan baby’s en kinderen.

Andere evenementen

Golfdag

3 juni 2022

Na 2 jaar van afwezigheid zijn wij verheugd om weer een Rode Kruis Golfdag te organiseren op de ...