Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Cursus Uitgebreide EHBO volwassenen en kinderen (online + klassikaal)

18 maart2023

In deze meest complete Cursus Uitgebreide EHBO leer je alles over het verlenen van eerste hulp aan kinderen en volwassenen bij de meest voorkomende ongelukken en verschillende ernstige situaties.

Het klassikale deel van deze Cursus Uitgebreide EHBO volwassenen en kinderen wordt gegeven op de Willem van Konijnenburglaan 6, 5613 DW Eindhoven op 18 maart 2023 om 09:00.

Opgeven voor de Cursus Uitgebreide EHBO kan hier. Voor meer informatie over deze cursus kun je mailen naar ehbo.brabantzuidoost@rodekruis.nl.

Cursus informatie

Tijdens deze uitgebreide EHBO-cursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om adequaat eerste hulp te kunnen verlenen aan kinderen en volwassenen. In de cursus leer je precies wat je moet doen bij de meest uiteenlopende letsels. Reanimatie en het gebruik van een AED oefen je op verschillende reanimatiepoppen. Je leert hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, de toestand beoordeelt en de hulpdiensten alarmeert.

Onder begeleiding van een gecertificeerde Rode Kruis instructeur leer je eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer met bewusteloosheid, pijn op de borstkas, beroerte, verslikking/verstikking, licht traumatisch hersenletsel, huidwond, flauwvallen, bloeding, insectensteek, brandwond, tekenbeet, kneuzing, aanraking met kwal, verstuiking, irritatie door eikenprocessierups, ontwrichting, kortademigheid, botbreuk, paniekaanval (hyperventilatie), vergiftiging, onderkoeling, bloedneus, oververhitting, voorwerp in oor of neus, diabetes, tand door de lip, epilepsie, uitgeslagen tand, koortsstuip, nek- en wervelletsel, amputatie en oogletsel. Specifiek voor kinderen leer je wat te doen bij een allergische reactie en verdrinking.

Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop van de cursus een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig en te verlengen door een herhalingscursus te volgen.

Andere evenementen

Golfdag

3 juni 2022

Na 2 jaar van afwezigheid zijn wij verheugd om weer een Rode Kruis Golfdag te organiseren op de ...