Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Transparantie van het Bestuur

1 december2022

​Iedere maand, meestal de eerste donderdag van de maand, wordt er een bestuursvergadering gehouden waarbij er wordt gesproken over de voortgang van ons district. Het doel van het bestuur is om voortgang te stimuleren en te ondersteunen en ervoor te zorgen dat er consistent wordt gehandeld binnen het district.

In de afgelopen nieuwsbrieven hebben jullie kunnen lezen wie er nou allemaal in ons bestuur zitten, maar wat doen zij nu eigenlijk? En wat wordt er allemaal besproken tijdens vergaderingen?
Voor sommigen is het beeld van een districtsbestuur wellicht het volgende:
Een bestuurskamer, rijkelijk versierd met luxe stoelen en degelijk chinees porselein. Op de grote eikenhouten tafel ligt de voorzittershamer te wachten tot de voorzitter met een rake klap op de tafel de vergadering opent. Dit terwijl de overige bestuursleden druk achter hun laptop zijn en gelijktijdig de bespreek- of beslispunten ter tafel laten komen.
Ondanks dat bovenstaand beeld ver van de werkelijkheid zit, kunnen we ons voorstellen dat jij als vrijwilliger van het Rode Kruis graag op de hoogte bent van wat er besproken wordt.
Tijdens onze vergaderingen hebben we altijd agendapunten die wij een voor een langs gaan. Een van onze belangrijkste agendapunten is hoe wij als bestuur transparant kunnen zijn over onze werkzaamheden en de daarbij behorende dillema’s en beslissingen naar jou als vrijwilliger.
Wij willen als bestuur een open en eerlijk beeld geven over onze werkzaamheden en vinden transparantie belangrijk. We zijn daarom benieuwd wat jij graag zou willen weten, zodat we je kunnen informeren over zaken die jij belangrijk vindt. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de manieren waarop we dit zouden kunnen doen en waar jullie voorkeur daarin ligt.
Daarom hebben we enkele korte stellingen voorbereid. Door het beantwoorden van deze stellingen help je ons om transparant te zijn op een wijze die aansluit bij jouw persoonlijke behoefte.
Alvast bedankt!

Invullen van enquête via: deze link

Andere evenementen

Golfdag

3 juni 2022

Na 2 jaar van afwezigheid zijn wij verheugd om weer een Rode Kruis Golfdag te organiseren op de ...