Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Een regenachtige Dodenherdenking 2024

Geplaatst op 06 mei 2024

Waar bij de Dodenherdenking van vorig jaar nog uitgekeken moest worden voor hittekwalen, was het dit jaar een regenachtige bijeenkomst in Eindhoven. Toch trotseerden 30 vrijwilligers van het Rode Kruis Brabant-Zuidoost het weer om een bloemstuk te leggen voor alle slachtoffers van oorlog en geweld. Opdat we niet vergeten.

Dodenherdenking bij begraafplaats De Oude Toren

Elk jaar wordt op 4 mei bij begraafplaats De Oude Toren in Eindhoven stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Iedereen uit de omgeving is hier welkom. Na de twee minuten stilte en een mooie toespraak van burgermeester Dijsselbloem, leggen veel organisaties een krans of bloemstuk. Het Rode Kruis Brabant-Zuidoost doet hier al jaren aan mee. Daarom stonden ook dit jaar weer zo’n 30 vrijwilligers paraat om deze prachtige bijeenkomst bij te wonen.
Hoewel de regen koud en vooral erg nat was, was er solidariteit te vinden tussen de mensen in het toekijkende publiek. Er werden paraplu’s doorgegeven en gedeeld. En enkele leden van de scouting deden hun best om de instrumenten van het Fanfareorkest Wilhelmina Eindhoven zo goed mogelijk te beschermen tegen het water dat maar uit de lucht bleef komen. Alles om deze Dodenherdenking weer een mooie bijeenkomst te laten zijn.
Het trieste weer paste stiekem ergens wel. Juist nu er op de wereld zoveel conflicten zijn, is het van belang om de slachtoffers van oorlog en geweld niet te vergeten. Inclusief de verdrietige verhalen die daarbij horen.

Eerste Hulp bij de Dodenherdenking

Naast dat we er waren om een bloemstuk te leggen, waren zowel in Eindhoven als in Helmond bij de Dodenherdenking twee evenementenhulpverleners met EHBO-tassen aanwezig om te helpen wanneer dit nodig was. Bij zo’n grote groep mensen die samenkomt, is dat noodzakelijk. Gelukkig zijn beide bijeenkomsten rustig verlopen verder.

Meest recente berichten