Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Grote inzet carnaval 2023

Geplaatst op 28 februari 2023

De evenementenhulpverleners van Brabant-Zuidoost hebben een goede carnavalsweek achter de rug. De aanwezigheid van bekwame hulpverleners is cruciaal om dit gezellige feest voor iedereen leuk te houden. Met een inzet van bijna 100 mensen verspreid over vijf dagen kunnen we weer trots zijn op het evenementenhulpteam.


Inzet carnaval in Brabant-Zuidoost
Deze carnaval stonden er op drie locaties in Eindhoven EHBO-posten van het Rode Kruis Brabant-Zuidoost: op de Markt, op het Wilhelminaplein, en voor de Paterskerk. Ook werden de optochten in Helmond en Eindhoven begeleid door evenementenhulpverleners. Het is belangrijk dat er op alle locaties constant genoeg mensen zijn om hulp te bieden. Op de posten staan meestal twee of drie mensen en tijdens optochten zijn er gemiddeld acht hulpverleners nodig. Het is elk jaar een gigantische puzzel, die ook in 2023 weer geslaagd is.


Divers en gezellig
Tijdens carnaval kom je als evenementenhulpverlener van alles tegen. De meeste problemen die voorkomen, hebben te maken met alcohol- en drugsgebruik. Verder gaat het om glasverwondingen, kneuzingen en schaafwonden. Naast al die uiteenlopende gevallen, zijn de diensten tijdens carnaval vooral ook erg gezellig en het Rode Kruis doet er alles aan om die gezelligheid voor iedereen te behouden door te helpen, wanneer dat nodig is.

Wil je ook graag evenementenhulpverlener worden om bij evenementen als carnaval aanwezig te zijn als hulpverlener? Bekijk de vacature!

Meest recente berichten