Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Hemelse Sferen in Valkenswaard

Geplaatst op 23 mei 2023

Op Hemelvaartsdag stonden we met een EHBO-post en een informatiekraam op Hemelse Sferen in Valkenswaard. Op deze prachtige, zonnige dag hebben onze Evenementenhulpverleners iedereen die dat nodig had voorzien van de eerste hulp. Daarnaast hebben we de bezoekers die bij onze kraam langskwamen verteld over alle activiteiten van het Rode Kruis Valkenswaard en laten zien hoe je kunt leren reanimeren met behulp van een reanimatiepop.

Wat is “Hemelse Sferen”?

Met Hemelse Sferen staat het hele centrum van Valkenswaard vol met allerlei soorten kraampjes. Van 10u tot 17u kon iedereen uit de buurt hier lekker komen struinen. Het evenement trekt zo’n 25.000 bezoekers. Zelfs mensen uit België en Duitsland! Het was dus een drukke, maar gezellige bedoening.

Ondersteuning EHBO

Met zo’n groot aantal bezoekers, is het heel belangrijk dat er voldoende gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn. Onze Evenementenhulpverleners hebben iedereen die dat nodig had snel en vakkundig kunnen voorzien van de eerste hulp. Het was dus een zeer geslaagde inzet.
Om mensen op de hoogte te brengen van het goede werk wat we in en om Valkenswaard doen, zoals Evenementenhulpverlening, Contactcirkels en reanimatiecursussen, stonden we ook op Hemelse Sferen met een informatiekraam. Hier deelden we flyers, sleutelhangers en ballonnen uit en lieten we zien hoe je reanimatie kunt oefenen op een reanimatiepop. De eerste beginselen van reanimeren zijn natuurlijk nog niet voldoende om echt goed te kunnen reanimeren, maar wel heel belangrijk om te weten. Bovendien proberen we zo de aandacht te vragen voor het belang van het volgen van een reanimatiecursus.

Wil je graag goed leren reanimeren en weten hoe je een AED gebruikt? 1 juli is er weer een reanimatiecursus in Valkenswaard.

Door een reanimatie- of EHBO-cursus bij het Rode Kruis te volgen, steun je de noodhulp die wij verlenen.

Fotograaf: Dominique Bex

Meest recente berichten