Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Het is zomer dus… tijd voor een EHBO-cursus!

Geplaatst op 13 juli 2023

Uit onderzoek dat is uitgevoerd voor de Reanimatiedag afgelopen 3 juni, is gebleken dat slechts 60% van de mensen weet hoe je moet reanimeren. Nog veel minder mensen hebben een (uitgebreide) EHBO-cursus gevolgd. Of weten de verschillen tussen EHBO bij kinderen en bij volwassenen. En dat terwijl in de meeste gevallen snelle, goede hulp de kans op overleven of volledig herstel aanzienlijk vergroot. Iedereen zou dus in het bezit moeten zijn van een geldig EHBO-certificaat. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

De Reanimatiedag 2023

Om het belang van reanimatie onder de aandacht te brengen, organiseert Radio 10 jaarlijks een Reanimatiedag. Rob van Someren, die dit initiatief is begonnen, weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat mensen snel en kundig kunnen handelen, wanneer iemand gereanimeerd moet worden.

Dit jaar was het Hockeyterrein van Oranje-Rood in Eindhoven een van de deellocaties van de Reanimatiedag. Tussen 12:00 en 15:00 waren deelnemers onder toeziend oog van enkele vrijwillige Rode Kruis EHBO-instructeurs hard in de weer om de beginselen van het reanimeren onder de knie te krijgen. Pas als je echt bezig bent, merk je hoe zwaar reanimeren daadwerkelijk is. Niet alleen mentaal, maar vooral ook fysiek. Het is onder andere daarom van cruciaal belang om ook in de praktijk te oefenen als het op EHBO aankomt. We zouden dus het liefste zien dat nog veel meer mensen een cursus volgen. De kans dat iemand snel geholpen wordt, is dan aanzienlijk hoger.

EHBO-cursus bij het Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Ook tijdens en na de zomervakantie kun je een EHBO-cursus of Reanimatiecursus volgen bij het Rode Kruis Brabant-Zuidoost. Door je cursus bij ons te volgen, krijg je niet alleen een geldig certificaat, maar steun je ook de noodhulp die het Rode Kruis biedt. Twee vliegen in één klap!
Benieuwd wanneer je een cursus kunt volgen?

Fotograaf: Dominique Bex

Meest recente berichten