Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening bereikcijfers in 2023

Geplaatst op 16 januari 2024

Net als van 2022 hebben we ook van 2023 een overzicht gemaakt van onze hulpverlening bereikcijfers. Wat hebben we weer veel gedaan en wat zijn we op veel plekken in Brabant-Zuidoost geweest. We hebben binnen de meeste disciplines nog meer uren hulp verleend dan in 2022 en het aantal plaatsen waar we zijn geweest zijn, is gestegen. Ook dit jaar gaan we natuurlijk weer ons best doen om in heel Brabant-Zuidoost zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben te helpen, want zie je het Rode Kruis, zie je hulp!

Vrijwilligers als fundament van onze hulpverlening

Zonder de 287 vrijwilligers binnen ons district zouden we nooit zoveel mensen kunnen voorzien van hulp. De vrijwilligers die de Goed voorbereid workshops geven, hebben maar liefst 411 deelnemers bereikt. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van 2022. Ook de educatievrijwilligers hebben een stuk meer leerlingen bereikt. Waar het er in 2022 al 1571 waren, zijn er afgelopen jaar 2114 leerlingen bereikt.
De evenementenhulpverleners hebben maar liefst 133 uur meer gedraaid. Dat lijkt in eerste instantie geen hele grote stijging, maar we hoefden in 2023 veel minder hulpverlening te verrichten op het gebied van COVID en toch hebben we in totaal meer uren gedraaid. We hebben als je dat meerekent dus veel meer evenementen gedraaid dan in 2022.
De 9 contactcirkels die wij hebben, hebben ook in 2023 weer het hele jaar gedraaid. En hoewel we wat minder hoefden te ondersteunen bij de opvang, hebben we wel veel ondersteund bij de opvang van evacuees op Eindhoven airport.
Naast alle inzet van vrijwilligers hebben we ook op het gebied van voedsel veel mensen geholpen. Via onze partners zijn er maar liefst 2800 boodschappenkaarten uitgedeeld. Ook hebben we 272 mensen geholpen die naar het Rode Kruis gebouw in Eindhoven belden, mailden of daar aan de deur kwamen met hulpvragen. En we hebben ons ook weer ingezet om meer mensen te leren reanimeren en de Eerste Hulp te verlenen in noodsituaties. Al met al mogen we tevreden terugkijken op 2023.

Een financieel gezond district

Hulpverlening kan natuurlijk niet zonder financiering. Brabant-Zuidoost is een financieel gezond district. Door middel van verschillende vormen van fondsenwerving genereren we extra inkomsten om te investeren in alles wat nodig is om hoge kwaliteit hulpverlening te bieden. We doen mee aan 19 Goede Doelenweken in het district en organiseren een jaarlijkse Golfdag om geld op te halen. Ook hebben we 3 kledingcontainers, hebben we het afgelopen jaar een emballage-actie gehad bij 62 supermarkten en hebben we zalen van ons pand verhuurd aan niet-commerciële partijen. Hierdoor kunnen we onder andere investeren in een betrokken beroepsteam dat de vrijwilligers in het district kan ondersteunen.

Wil jij in 2024 ook graag bijdragen aan onze hulpverlening?

Meest recente berichten