Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Koningsdag 2024 was een groot feest

Geplaatst op 30 april 2024

Koningsdag 2024 in Eindhoven was weer een gezellig feestje. De inzet was zeer beheersbaar qua drukte. Door de goede samenwerking tussen onze vrijwilligers, Medical Events, de GHOR en Stichting Koningsdag Eindhoven was het een zeer geslaagd weekend.

Een grote inzet

Tijdens de Koningsviering van 2024 waren er in Eindhoven zo’n 110 vrijwilligers op pad. Met Koningsnacht hebben we 45 diensten gedraaid. Tijdens Koningsdag zelf stond de teller op 66. In het centrum waren er 7 EHBO-posten. Zo stonden we bij de feesten op het Stadhuisplein, het Wilhelminaplein, het Fensterrein, het Lichtplein, en bij de Paterskerk. Maar ook bij de Lichttoren en bij Stratumseind. Iets verder buiten het centrum waren we aanwezig bij het Stadswandelpark, waar elk jaar een gigantische rommelmarkt is. En ook bij het Klokgebouw bij Strijp hebben we diensten tot vroeg in de ochtend gedraaid. Daarnaast liepen er verschillende mobiele teams door het centrum en was ook het Bike Team van de partij. Deze Koningsdag 2024 was dus een hele grote inzet.
De teamleiders op de verschillende posten waren erg te spreken over hoe het weekend verlopen is. Bram, die op Koningsdag teamleider op Stratumseind was, vond de inzet een “goede combinatie van het inzetten van onze skills en gezelligheid op de post”.

De ondersteunende diensten van Koningsdag 2024

Naast hulpverleners zijn er tijdens zo’n grote inzet ook veel ondersteunende diensten die hard aan de bak mogen. De Verbindingsdienst had een grote meldkamer opgebouwd op het politiebureau. Op de meldkamer komen alle oproepen vanuit het veld binnen. Daarnaast kunnen ze precies zien waar alle hulpverleners zich op dat moment bevinden. Zo kan er snel geschakeld worden als er ergens extra handen, spullen of bijvoorbeeld een ambulance nodig zijn. Centralist Robin is erg te spreken over hoe het met Koningsdag 2024 op de meldkamer is gegaan. “Het doet wel ook echt iets met je, als er bijvoorbeeld een spoedoproep binnenkomt van een collega in het veld. We doen dan ons best om zoveel mogelijk relevante informatie op te vragen en de collega zo snel en goed mogelijk te helpen. En tijdens Koningsdag zijn we daar zeker in geslaagd denk ik!”
Ook Logistiek was op de been. Veel logistiek werk zit hem al in de voorbereiding, maar ook tijdens de inzet zelf is het belangrijk dat voorraden snel kunnen worden aangevuld, als iemand iets tekort komt.
En daarnaast was natuurlijk het mediateam op de been om mooie foto’s en filmpjes te maken van de inzet van al deze vrijwilligers.

Foto’s: Mohamed Agha

Meest recente berichten