Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Krans gelegd bij Dodenherdenking

Geplaatst op 05 mei 2023

Op 4 mei was de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar waren we met ruim 40 vrijwilligers van het Rode Kruis district Brabant-Zuidoost aanwezig bij de herdenkingen in Valkenswaard, Helmond en Eindhoven.

Dodenherdenking in Valkenswaard en Helmond

In Valkenswaard en Helmond waren we als EHBO aanwezig. Hoewel je niet hoopt dat er iets gebeurt tijdens zo’n mooie herdenking, is het belangrijk dat er EHBO’ers aanwezig zijn voor als er wel iets aan de hand is.
De Dodenherdenking in Valkenswaard vond plaats bij het Engels Kerkhof aan de Luikerweg. Aansluitend was er een herdenking bij het verzetsstrijders plein.
In Helmond vond de Dodenherdenking plaats bij de Gedachteniskapel Sint-Jozef.

Krans gelegd in Eindhoven

In Eindhoven vond de Dodenherdenking plaats bij begraafplaats De Oude Toren in Woensel. Naast dat we hier ook als EHBO aanwezig waren, hebben we met een grote groep vrijwilligers een krans gelegd namens het Rode Kruis Brabant-Zuidoost; een traditie die al jaren standhoudt. We gedenken hiermee alle mensen die zijn omgekomen tijdens een conflict.
Dit jaar waren er bijna 30 groepen die kransen of bloemen legden. Onder een mooie blauwe lucht, in de avondzon. Een prachtig gezicht, waar we maar al te graag aan bijdroegen. We hopen dan ook zeker deze traditie nog vele jaren voort te mogen zetten.

Op alle drie de locaties zijn de herdenkingen goed en mooi verlopen. Een zeer geslaagde inzet dus.

Meest recente berichten