Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Samenwerking EHBO verenigingen met Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Geplaatst op 04 maart 2021

Het Rode Kruis biedt sinds 15 januari ondersteuning aan de GGD door middel van het inzetten van EHBO-hulpverleners op verschillende vaccinatielocaties in onze regio. De EHBO-hulpverleners bemensen de EHBO-post en ondersteunen zo nodig de GGD bij bijvoorbeeld het observeren van de mensen na de vaccinatie of het dichtdrukken van een prikplek.
Momenteel wordt er in Eindhoven, Helmond en Best gevaccineerd en de verwachting is dat de locaties Valkenswaard en Bladel snel zullen volgen. Bij voldoende vaccins zijn de locaties 7 dagen per week geopend. Om deze posten 7 dagen in de week te bezetten zijn veel mensen met een EHBO diploma nodig.

Begin februari heeft het Rode Kruis Brabant-Zuidoost alle EHBO verenigingen in de regio benaderd met de vraag of ze hierin met het Rode Kruis willen samenwerken. Daar kwamen veel positieve reacties uit voort en nadat dit intern bij de verenigingen was gecommuniceerd, melden leden zich massaal aan!

Het Rode Kruis is ontzettend trots op deze ondersteuning van de GGD en de samenwerking met de EHBO-verenigingen. Mede dankzij de inzet van de leden van de EHBO-verenigingen is het mogelijk om de EHBO-posten op de vaccinatielocaties bezetten.

#samenkrijgenwecoronaondercontrole

Meest recente berichten