Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Teamleiders Noodhulpteam en Bevolkingszorg aan de slag bij de Brandweer Someren

Geplaatst op 02 januari 2024

De teamleiders van het Noodhulpteam en Bevolkingszorg zijn eind november aan de slag gegaan bij onze vrienden van de Brandweer Someren. Het is heel belangrijk dat het Noodhulpteam en Bevolkingszorg goed samen kunnen werken, zo ook de teamleiders van beide groepen. Bij nood kan het immers voorkomen dat zowel het Noodhulpteam als Bevolkingszorg snel de handen ineen moeten slaan om mensen te helpen. Samen op bezoek bij de Brandweer Someren was dus een ontzettend leuke, leerzame en nuttige ervaring!

Aan de slag bij de Brandweer Someren

Tijdens de training vorige week maandag hebben onze teamleiders ervaren hoe het is om in een volledig brandweerpak in het donker op zoek te moeten naar een brandhaard of een slachtoffer. Ook hebben ze enkele van de gereedschappen waar de brandweer mee werkt mogen vasthouden. En dat was erg zwaar! Naast de praktijkonderdelen vertelde de brandweer over (heftige) situaties die ze hebben meegemaakt. De teamleiders konden vragen stellen over de verschillende keuzes die er waren gemaakt. Hieruit ontstonden onder het genot van een lekkere vlaai en een kop koffie leerzame gesprekken.

Noodhulpteam en Bevolkingszorg

We vinden het niet alleen ontzettend belangrijk dat het Noodhulpteam en onze Bevolkingszorgers geoefend en bekwaam blijven, maar we willen de teamleiders ook op een leuke manier uitdagen. Zo blijven ze actief bezig met welke moeilijke keuzes er potentieel gemaakt moeten worden tijdens een ramp. En wat dat voor impact kan hebben op iedereen waarmee je samenwerkt. Het Noodhulpteam komt immers alleen in actie bij grootschalige rampen en ongevallen en ook Bevolkingszorg hoeft enkel klaar te staan bij crisissituaties en rampen. Dit komt gelukkig niet wekelijks voor, maar daardoor is het des te belangrijker dat we onze vrijwilligers op andere manieren uitdagen. Hoe actiever je er buiten crisistijd mee bezig bent, hoe sneller je je kennis paraat hebt als de tijd dringt en de druk groot is.

Lijkt het jou tof om je in te zetten voor het Noodhulpteam of team Bevolkingszorg in Brabant-Zuidoost? Heb jij potentieel zelfs de motivatie om uiteindelijk door te groeien naar teamleider? Bekijk de vrijwillige vacatures!

Meest recente berichten