Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Zeven nieuwe AED’s geplaatst in Best

Geplaatst op 27 maart 2023

Er is in Best een start gemaakt met de aanschaf en plaatsing van zeven AED’s. Dit is mede mogelijk dankzij de inzet van voormalig voorzitter van het Rode Kruis in Best, Gerrit Zwep. Daarnaast werven we ook cursisten voor 70 gratis Rode Kruis opleidingen Reanimatie en AED voor de inwoners van Best.

Plaatsing AED’s

Dankzij een legaat dat ten goede komt aan de inwoners van de gemeente Best, is het Rode Kruis Brabant-Zuidoost in samenwerking met Stichting Hartslag Best een project gestart. Dit project omvat de aanschaf en plaatsing van zeven nieuwe AED’s. Een AED (automatisch externe defibrillator) is een draagbaar toestel. Dit toestel analyseert het hartritme van het slachtoffer. Aan de hand van die analyse bepaalt de AED of een elektrische schok toedienen aan het hart het slachtoffer kan helpen. Zo ja, dan geeft het toestel een stroomstoot. Het toestel geeft gesproken instructies. Zo helpt de AED je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen. Met de installatie van de zevende bij kindcentrum Platijn in de wijk Dijkstraten is dit succesvolle project bijna voltooid.

Cursus Reanimatie

Naast de plaatsing van nieuwe AED’s, worden er ook cursisten geworven voor 70 gratis Rode Kruis opleidingen Reanimatie en AED voor de inwoners van Best. In elke regio is het belangrijk dat voldoende mensen weten hoe zij iemand moeten reanimeren. Als er dan iemand in nood is, kan die persoon zo snel mogelijk geholpen worden. Elke seconde kan het verschil maken, wanneer reanimatie noodzakelijk is. Er staan nog een paar gratis cursussen gepland. Aanmelden kan via hartslagbest.nl.

Wil je ook graag een cursus Reanimatie en AED volgen, maar kom je niet uit Best? We bieden ook betaalde cursussen aan. Het geld dat je betaalt voor een Rode Kruis cursus Reanimatie en AED, gaat naar de (nood)hulp die het Rode Kruis in de omgeving biedt.

Foto: Marijke Vermeulen

Meest recente berichten