Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Emballage actie Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Geplaatst op 13 mei 2022

Met de emballage actie halen we geld op bij ongeveer 60 supermarkten in de regio. Hier plaatsen we zuilen waar mensen hun emballagebonnen (statiegeldbonnetjes) kunnen achterlaten. Het bedrag op deze emballagebonnen komt ten goede aan het Rode Kruis in ons district en dit levert zo’n achthonderd euro per maand op. Daarbij levert het een goed netwerk op en blijven we zichtbaar, een heel mooi project dus!

In 2022 en 2023 komt de opbrengst van deze emballage actie ten goede aan de gastlessen EHBO in het basisonderwijs. Met het lespakket HELP! EHBO-skills voor jou ondersteunt het Rode Kruis leerkrachten om het onderwerp eerste hulp te behandelen in de klas. Van digitaal lesmateriaal tot een praktijkgerichte EHBO-les of een EHBO-spel buiten op het schoolplein. We stimuleren hiermee het zelfvertrouwen van kinderen om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen in geval van nood. Iedereen kan iets doen!

Ook in 2024 gaan wij door met de emballage actie. In Nederland leven meer dan 400.000 mensen in voedselnood die hulp nodig hebben, maar dit (nog) niet krijgen. In de regio ondersteunen wij mensen die niet bij andere instanties terecht kunnen voor voedselhulp door het verstrekken van boodschappenkaarten. We doen dit via partnerorganisaties zoals Springplank, Stichting Vluchteling Als Naaste en Stichting Vluchtelingen In De Knel. De opbrengst van de emballage actie zal daarom in 2024 ten goede komen aan de voedselhulp die wij binnen de regio bieden.

Wenst u meer informatie of wilt u ook meedoen? Neem contact op met Marjolijn Poppeliers via 040-2443311

Meest recente berichten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulpteams

6 maart 2021

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als h...

Lees meer