Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid

Weet jij wat je moet doen bij een grote ramp of een persoonlijke noodsituatie? Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar ook jij kunt in een noodsituatie terechtkomen. Dan is het wel zo fijn als je weet wat je moet doen. Het Rode Kruis geeft voorlichting zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood, hoe zij problemen voorkomen en wat zij moeten doen als het mis gaat. Zo zorgen we met en voor elkaar voor ieders veiligheid.

Bent u Goed voorbereid? Bekijk het filmpje

EHBO en meer: Lees het artikel

Maak je persoonlijk noodplan Ben jij goed voorbereid?

Heeft u ICE op de telefoon? Check de instructie

Workshop Goed voorbereid

Bent u Goed voorbereid op Noodsituaties?
Het Rode Kruis organiseert een interessante workshop, genaamd ‘Goed voorbereid’, met als doel mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties in en om huis. Denk bijvoorbeeld aan extreem weer, brand, ontruiming, personenalarmering, vallen en babbeltrucs.

Hoe bereid jij je goed voor?
Tijdens de interactieve workshop ‘Goed voorbereid’ wordt geleerd hoe veel voorkomende risico’s in de directe leefomgeving voorkomen kunnen worden. Gedurende 1,5 uur geeft een vrijwilliger handige tips en uitleg. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid.

Heeft u interesse?
goedvoorbereid.brabantzuidoost@rodekruis.nl
06-38215098

Contactcirkel

Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is.

Deelnemen aan een contactcirkel?
Het Rode Kruis helpt om samen een contactcirkel op te zetten. Lijkt het u ook iets? Neem dan contact met ons op om u op te geven voor een contactcirkel. Wij nodigen u dan uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken samen met u de mogelijkheden.

Voor meer informatie, lees hier hoe de contactcirkel van Brabant-Zuidoost wordt ervaren.

contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl
06-26774590

Samenwerken met het Rode Kruis

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zich weet te redden bij een noodsituatie, geeft het Rode Kruis voorlichting en training. Ook in jouw regio. Door middel van workshops, evenementen of op maat gemaakte trainingen leren mensen wat zij moeten doen in tijden van nood. En hoe noodsituaties te voorkomen of gevolgen te beperken. Al onze activiteiten kunnen naar wens op maat gemaakt worden, zodat ze volledig aansluiten bij de doelgroepen en situaties in jouw regio.

De voordelen van samenwerken met het Rode Kruis

  • onze activiteiten hebben een sterk preventief karakter en zijn gericht op het voorkomen van problemen, want voorkomen is beter dan genezen
  • elke activiteit kan aangepast worden zodat deze volledig aansluit op de situatie in jouw regio
  • focus op het opbouwen van een netwerk versterkt de sociale cohesie in buurten
  • lage kosten door het karakter van vrijwilligheid

Meest recente berichten