Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteams

Geplaatst op 06 maart 2021

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als het je overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar lichtgewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Intensieve training

Leden van de noodhulpteams worden intensief getraind en krijgen elk jaar een nascholing. Om hun kennis van het werken met lichtgewonden up-to-date te houden, werken ze allemaal minimaal vier keer per jaar als EHBO’er bij grote evenementen, zoals Koningsdag of de Nijmeegse Vierdaagse. Daarnaast zijn er regelmatig grote oefeningen waarbij levensecht een bepaald rampscenario wordt nagespeeld. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere hulpdiensten, zodat iedereen precies weet wat ie moet doen als er zich een ramp voordoen.

Zelf Noodhulpverlener in district Brabant-Zuidoost worden?

We zijn bij het Rode Kruis altijd op zoek naar mensen die willen helpen. Interesse in Noodhulpverlener worden bij het Rode Kruis district Brabant Zuidoost? Neem dan contact met ons op via vacatures.brabantzuidoost@rodekruis.nl onder vermelding van 19.018 Noodhulpverlener of klik op Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Contact

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met de Coördinator Noodhulp Ynte Boskman via telefoonnummer 06-18525147.

Meest recente berichten