3FM Serious Request 2020 – The Lifeline

9 oktober 2020

3FM Serious Request: Help de Helpers

In actie voor medische hulp tijdens de coronacrisis

Matrassen op de gang van het overvolle ziekenhuis, doodzieke artsen en verplegers die zestien uur per dag van bed naar bed rennen: de coronapandemie drukt zwaar op zorgverleners. In maart en april zagen we in Nederland al hoe ze zich een slag in de rondte werken, en in veel andere landen hebben ze ook nog eens onvoldoende medische spullen om patiënten te helpen en zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.

Het einde van de nachtmerrie is in veel landen nog lang niet in zicht. Het coronavirus eist veel slachtoffers. Vooral in landen waar de reguliere gezondheidszorg al kwetsbaar is, is tegengaan van verspreiding van corona moeilijk. Ook zijn hulpverleners zwaar overbelast.

In december 2020 komen NPO 3FM en het Rode Kruis daarom in actie om hulpverleners in binnen- en buitenland te helpen. Tijdens onze allerlaatste editie van 3FM Serious Request – The Lifeline maken we ons sterk voor medische hulp tijdens de coronacrisis. Daarmee helpen we hulpverleners en gaan we de verspreiding van corona tegen. Kom in actie, vraag een plaat aan of doneer en Help de Helpers!

50%

van de wereldbevolking heeft geen toegang tot essentiële medische hulp