3FM Serious Request 2020 – The Lifeline

3FM Serious Request: Help de Helpers

In actie voor medische hulp tijdens de coronacrisis

Artsen die doodziek worden, matrassen op de gang in overvolle ziekenhuizen en verplegers die zestien uur per dag van bed naar bed rennen: de coronapandemie drukt zwaar op zorgverleners. In Nederland zien we al hoe ze zich een slag in de rondte werken, en in veel andere landen hebben ze ook nog eens onvoldoende medische spullen om patiënten te helpen en zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.

Het einde van de nachtmerrie is in veel landen nog niet in zicht. Vooral in landen waar het gezondheidssysteem kwetsbaar is, is tegengaan van verspreiding van COVID-19 moeilijk. Er vallen veel slachtoffers en hulpverleners zijn overbelast.

In december 2020 kwamen NPO 3FM en het Rode Kruis daarom in actie om hulpverleners in binnen- en buitenland te helpen. Tijdens onze allerlaatste editie van 3FM Serious Request – The Lifeline maakten we ons sterk voor medische hulp tijdens de coronacrisis.

Doneren
3FM Serious Request 2020 is ten einde, maar onze coronahulpverlening gaat volop door! Van testen en vaccineren tot het ondersteunen van zorginstellingen: wij helpen tijdens de crisis waar dat het hardste nodig is. Steun onze coronahulp in Nederland en doneer!

€1.601.923

is de eindstand van 3FM Serious Request – The Lifeline

Wat was het doel van de actie?

We kennen allemaal de beelden: overvolle ziekenhuizen, bange patiënten en wanhopige verplegers. In de hele wereld kraken de zorgstelsels onder de enorme hoeveelheid coronapatiënten en mensen die andere, essentiële zorg nodig hebben kunnen vaak nergens meer terecht. Daarom kwamen we in actie om de zorg te steunen tijdens de coronapandemie.

Het Rode Kruis zet zich wereldwijd in om de gevolgen van de coronapandemie te bestrijden. Dat doen we in maar liefst 171 landen wereldwijd. Tijdens 3FM Serious Request 2020 haalden we donaties op voor onze hulpverlening in vier landen. De opbrengsten van 3FM Serious Request 2020 gaan naar onze medische hulpverlening in Nederland, Zambia, Honduras en El Salvador.

Wat doet het Rode Kruis in Nederland?

In Nederland ondersteunen we de zorg waar dat het hardste nodig is. Daarom ondersteunen we bijvoorbeeld de GGD’s bij het bron- en contactonderzoek en in de coronateststraten.

Tijdens de eerste golf zetten onze vrijwilligers zich al wekenlang belangeloos in om coronapatiënten naar het ziekenhuis te rijden, in callcenters van huisartsenposten te werken en hulpverleners te ondersteunen in zorghotels en op locaties voor groepsquarantaine.

Meer over onze coronahulp in Nederland

Wat doet het Rode Kruis in Zambia, Honduras en El Salvador?

In Nederland zijn we gewend dat we altijd bij een huisarts of ziekenhuis terecht kunnen als we ons niet goed voelen. Maar in landen als Zambia, Honduras en El Salvador is dat een stuk minder vanzelfsprekend. De gezondheidssystemen zijn zwak, en daarom kan onze hulp een groot verschil maken. We ondersteunen lokale klinieken met medische hulpmiddelen, zoals mondkapjes, schorten en handschoenen. Daarnaast helpen we de verspreiding van corona tegen te gaan door bijvoorbeeld handenwasstations aan te leggen op plekken waar geen stromend water is. Ook geven we voorlichting aan de bevolking om besmettingen tegen te gaan.

Waarom een actie voor Nederland, Zambia, Honduras en El Salvador?

Overal ter wereld is onze hulp hard had nodig. Maar voor 3FM Serious Request 2020 hebben we gekozen om ons te richten op slechts vier landen. Dit hebben we gedaan vanuit de gedachte dat jouw geld meer impact heeft wanneer we niet overal een klein beetje bijdragen, maar een grotere bijdrage doen op een paar plekken.

Het Rode Kruis helpt in Nederland de gezondheidszorg in crisistijd waar dat het hardste nodig is. Dit willen we blijven doen en de opbrengst van 3FM Serious Request 2020 kan ons daarbij helpen.

Daarnaast zetten we de donaties in voor drie landen met een zwakker gezondheidssysteem. In deze landen kunnen we een verschil maken door de zorg te ondersteunen en te helpen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

4

landen worden geholpen met de opbrengst van 3FM Serious Request 2020

Opbrengst eerdere edities

Heb je weleens gedoneerd aan 3FM Serious Request en ben je benieuwd hoe je geld is besteed? Lees dan hier wat we precies hebben gedaan met de donaties van eerdere edities.

Wat kun jij doen?

In de week voor kerst zullen de dj’s van 3FM 24 uur per dag radio en online content maken om aandacht te vragen voor de helden in de zorg. Jij kunt de actie steunen door bij jou in de buurt een route te lopen en je daarvoor te laten sponsoren. Doe je ook mee? Meld je aan op de actiepagina.

Tijdens de actieweek kun je bij 3FM ook plaatjes aanvragen tegen betaling. Daarnaast kun je zelf een actie starten om onze hulpverlening te steunen. Laat je bijvoorbeeld sponsoren om je baard af te scheren of zamel geld in door de marathon te lopen. Wat ga jij doen voor het zorgpersoneel? Meld hier je actie aan.

Help jij ook de hulpverleners in de zorg? Join The Lifeline! Start een actie, vraag een plaat aan of doneer en Help de Helpers!

Doneren kan via IBAN NL56 INGB 0000 0006 61 of onderstaande knop.

24

uur per dag maken de dj’s radio voor 3FM Serious Request 2020

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×