Campagne

3FM Serious Request 2018: Lifeline

3FM Serious Request ken je wel, toch? Dat evenement dat elk jaar plaatsvindt in de week voor Kerst, wanneer 3FM dj’s zich een week lang zonder te eten opsluiten in een Glazen Huis en plaatjes draaien voor het goede doel, toch? Precies! En toch ook weer niet. Dit jaar is het namelijk allemaal nét even anders.

Niet jij naar de dj’s, maar de dj’s naar jou

Misschien ben je in het verleden wel eens in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Haalde je geld op bij vrienden en familie om dat op het plein bij het Glazen Huis in de brievenbus te gooien, en deed je een dansje om het te vieren. Dit jaar kan dat nog net zo, maar nu heb je kans dat de dj’s bij jou langskomen in plaats van dat jij hen moet bezoeken. Drie teams van dj’s lopen dit jaar namelijk vanaf drie verschillende locaties een week lang het land door, van actie naar actie. En misschien dus wel langs de jouwe!

Uiteindelijk eindigen de dj’s in TivoliVredenburg in Utrecht, waar 3FM Serious Request in 2004 voor het eerst het levenslicht zag. Mochten ze dus niet bij jouw actie langs kunnen komen, dan kun je in TivoliVredenburg alsnog je cheque inleveren en een dansje met hen doen.

Kies waarvoor je in actie wilt komen

Voorheen kwam je in actie voor een stille ramp ergens in de wereld. Een ramp met veel slachtoffers maar weinig media-aandacht. Dit jaar mag je zelf kiezen waarvoor je je actie opzet. Je kunt geld ophalen voor reanimatiecursussen en AED’s, voor bescherming tegen natuurgeweld of voor noodhulp bij oorlogen en conflicten. Lijkt je dat wel wat? Over elk specifiek thema lees je hieronder meer.

14

keer heeft 3FM Serious Request tot nu toe plaatsgevonden