3FM Serious Request

Noodhulp bij oorlog en conflicten

Stel je toch eens voor dat je je huis moet verlaten doordat de bommen in je straat vallen en je je kinderen geen veiligheid meer kunt bieden. Elke 2 seconden is dit voor iemand ter wereld de realiteit. Het zijn mensen als jij en ik, gewone burgers die slachtoffer zijn van strijd of onderdrukking in hun land. Sommigen van hen moeten in een andere regio of land op zoek naar veiligheid. Het overgrote deel blijft noodgedwongen achter en probeert te overleven in kapotgeschoten huizen, met een constante dreiging van geweld, gebrek aan gezondheidszorg en geen geld voor eten of drinken.

Met 3FM Serious Request: Lifeline kun jij in actie komen voor deze mensen. Oorlog stoppen kunnen we niet, maar wat we wél kunnen? Mensen die er ongevraagd in terecht komen, helpen overleven.

Hoe jouw bijdrage helpt

Met jouw geld help je burgers die ongevraagd in een conflict terechtgekomen zijn. Vaak is er niemand anders die naar hen omkijkt of überhaupt bij hen kan komen. Als neutrale en onpartijdige organisatie wordt het Rode Kruis door de strijdende partijen vaak wél toegelaten tot het conflictgebied, waardoor medische hulp bij schotwonden of botbreuken, maar ook het zorgen voor de eerste levensbehoeften zoals schoon drinkwater, voedsel en opvang gerealiseerd kunnen worden. En als jij in actie komt voor dit doel, draag jij daaraan bij.

In een conflict of oorlog raken ook wegen, bruggen en waterleidingen beschadigd. Met jouw hulp repareren we installaties, plaatsen we watertanks en delen we water uit. Als winkels dicht of kapot zijn en oogsten mislukken, delen wij ook voedselpakketten uit met basis-ingrediënten zoals mais, meel, rijst en olie.

Voor wie op de vlucht is en niet bij vrienden of familie terecht kan, helpt het Rode Kruis met een dak boven het hoofd, bijvoorbeeld in verlaten scholen, een sporthal of een tentenkamp.

Kom in actie

Kom in actie en red de levens van burgers in conflictgebieden. Ze hebben jouw hulp keihard nodig.

30

mensen per minuut moeten hun huis verlaten door conflict of oorlog