Red levens op Sulawesi en geef voor water, medicijnen en onderdak

Woensdag 10 oktober organiseerden de samenwerkende hulporganisaties een nationale actiedag voor de slachtoffers van de dubbele ramp op Sulawesi. Met de hulp van vele gulle Nederlanders hebben we bijna 15 miljoen euro opgehaald op Giro555. Met dat geld kunnen we een verschil maken voor de bevolking van het zwaar getroffen eiland.

Heb je nog niet gedoneerd maar wil je dat nog wel doen?

Maak dan je donatie over naar IBAN: NL83 INGB 0000 006868 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van ‘Sulawesi’.

2077

mensen zijn omgekomen door het natuurgeweld

Wat doet het Rode Kruis?

Direct na de ramp deelde het Indonesische Rode Kruis noodhulpgoederen uit zoals dekzeilen, medicijnen en schoon drinkwater. Daarnaast waren zij betrokken bij reddingswerkzaamheden en het bergen van lichamen. Dit laatste bleek een moeizaam proces. Veel mensen waren bedolven onder puin of een dikke laag modder. Ongeveer drie weken na de ramp verschoven de werkzaamheden naar de zorg voor de overlevenden.

Zo heeft het Indonesische Rode Kruis onder andere 16.000 dekzeilen uitgedeeld en 1.4 miljoen liter water gedistribueerd. Meer dan 5.000 mensen hebben de medische hulp gekregen die ze nodig hadden en bijna 800 mensen hebben psychosociale nazorg ontvangen. Velen van hen zijn kindjes, die het trauma van de aardbeving en tsunami nauwelijks kunnen verwerken.

Met het regenseizoen in aantocht hebben collega’s van het Indonesische Rode Kruis er alles aan gedaan om zoveel mogelijk noodonderkomens te bouwen voor de mensen die hun huis verloren zijn of die niet terug durven naar hun half ingestorte woning. Met de regen komen ook de ziektes: diarree, cholera en malaria liggen op de loer. Het is van het grootste belang dat mensen op tijd een dak boven hun hoofd hebben.

Vermiste familieleden

In het natuurgeweld zijn veel mensen familieleden uit het oog verloren. Het Indonesische Rode Kruis (PMI) ondersteunt ter plaatse bij het opsporen en herstellen van contact met familie. Mocht je op zoek zijn naar familie in het getroffen gebied, ga dan naar deze website en geef je gegevens door.

Vragen?

Voor vragen over de Giro555-actie voor Sulawesi verwijzen we je naar de website van Giro555.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×