Honger

Alarm over snelgroeiende ramp: honger

Het Rode Kruis luidt de noodklok vanwege een snelgroeiende ramp. In een aantal landen dreigt op dit moment een humanitaire catastrofe vanwege grootschalige honger. Er moet direct meer voedselhulp komen, want een hongersnood brengt miljoenen levens in gevaar.

Alarmerend is de situatie in Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en landen in Zuidelijk Afrika. In Jemen hebben door het al jaren voortdurende conflict inmiddels 16 miljoen mensen weinig tot niets te eten. Zuidelijk Afrika gaat gebukt onder aanhoudende droogte. In sommige landen komen daar conflicten bovenop. Dat geldt ook voor de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar twee miljoen mensen honger lijden.

Het Rode Kruis vraagt aandacht voor deze vergeten catastrofe en opent Giro 6868. “Niets doen is voor ons geen optie”, aldus hoofd Internationale Hulpverlening Juriaan Lahr.

16 mln.

Jemenieten hebben op dit moment weinig tot niets te eten

Recordaantal mensen in Jemen lijdt honger

Presentatrice Floortje Dessing was afgelopen weken in het door conflict verscheurde Jemen.  Met het Rode Kruis reisde ze naar het moeilijk toegankelijke Sanaa en daarna richting de frontlinie in het noorden. Precies twee jaar terug waren Floortje en het Rode Kruis ook in Jemen, toen lagen ze onder vuur.

Dessing maakte dit keer opnames in een kinderziekenhuis. “Het is hartverscheurend om een broodmagere baby van 4 maanden te zien die minder weegt dan een pasgeboren baby”, vertelt ze.

Het aantal mensen met honger in Jemen was nog nooit zo groot als nu. Op dit moment hebben 16 miljoen mensen weinig tot niets te eten, onder wie 3,2 miljoen vrouwen en kinderen. 

Het Rode Kruis heeft vorige week Giro 6868 geopend om geld in te zamelen voor de dreigende hongersnood in Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuidelijk Afrika.

Waar wordt uw donatie aan besteed?

Het Rode Kruis helpt in Jemen, Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuidelijk Afrika met voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. In ieder land zorgt het Rode Kruis dat de hulpverlening aansluit bij de problematiek en context van die situatie. Met één doel: dat minder mensen honger lijden.

Het Rode Kruis werkt alleen samen met Rode Kruis-verenigingen in andere landen. Geld wordt altijd rechtstreeks besteed via het Rode Kruis in het desbetreffende land of via het Internationale Rode Kruis in dat land. Het gedoneerde geld blijft dus binnen het Rode Kruis en wordt omgezet in hulp; het komt niet bij overheden, regimes of strijdende partijen terecht.

2 mln.

inwoners van Centraal-Afrikaanse Republiek lijden honger als gevolg van droogte en conclict

35,-

Voor 35 euro geef je een gezin van vijf personen een voedselpakket voor een maand

25,-

Voor 25 euro geef je iemand medische hulp door een arts

X
- Enter Your Location -
- or -
×