Persoonlijk noodplan

Maak een persoonlijk noodplan

Stel je eens voor, er breekt brand uit in je huis en je hebt maar één minuut de tijd om spullen bijeen te rapen die je denkt nodig te hebben. Grote kans dat je belangrijke zaken vergeet, of dat je zo snel niet denkt aan informatie als telefoonnummers of gegevens van je nutsvoorzieningen of verzekeringen.

In een persoonlijk noodplan bewaar je al deze informatie overzichtelijk in één document. Je kunt de informatie digitaal bewaren en een geprint exemplaar op een veilige plek neerleggen. Leg ook een exemplaar bij degene bij wie je tijdelijk wilt verblijven als je jouw huis niet meer in kunt, eventueel met een kopie van  andere documenten zoals jouw paspoort. Bewaar het wel op een veilige plek! Je kunt het document ook beveiligen met een wachtwoord.

Neem even de tijd om het document lokaal op te slaan en daarna in te vullen. Zodat jij goed voorbereid bent op een eventuele noodsituatie.

En wil je wel eens ervaren hoe het is om een minuut te hebben om je huis te verlaten? Wat neem je dan mee? Lees verder onder de foto en doe de #1minute2leave challenge.

375

mensen worden jaarlijks geëvacueerd.

#1minute2leave

Wat neem jij mee tijdens #1minute2leave?

Wat neem je mee als je maar één minuut hebt om je huis te verlaten? Met de #1minute2leave uitdaging ontdek jij hoe goed jij voorbereid bent op een noodgeval. Doe mee, het duurt slechts 60 seconden, maar het kan je leven veranderen!

Is 60 seconden genoeg om je huis te verlaten? Heb je spullen meegenomen die je helpen te overleven? En de kinderen of de kat, heb je daar aan gedacht? Zou een plan geholpen hebben?

Test jezelf. Stel je timer in op één minuut. Film jezelf of vraag iemand jou te filmen, terwijl je binnen de tijd zoveel mogelijk slimme items verzamelt om binnen de tijd je huis te verlaten. Laat ons zien wat je meeneemt en deel jouw video met de hashtag #1minute2leave. Bekijk ter inspiratie het filmpje hieronder.

60

seconden om je huis te verlaten; wat neem je mee?

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×