Hoe draag jij bij?

Ramadan is een maand van bezinning. Én een maand waarin we dichter bij elkaar komen en denken aan de mensen in nood. Als de zon ondergaat, eten we samen een iftar. Maar dat is niet overal vanzelfsprekend. In conflictgebieden als Jemen is alle hulp welkom.

In Jemen is 80% van de bevolking afhankelijk van humanitaire hulp. En die hulp biedt het Rode Kruis. In 2021 zetten wij ondanks de pandemie ons levensreddende werk over de hele wereld voort. Wij zorgen ervoor dat jouw donaties terechtkomen bij degenen die ze het meest nodig hebben.

Tijdens Ramadan helpen jouw donaties om voedselpakketten en maaltijden te delen met gezinnen die aan de rand van een hongersnood staan. Wat laat jij deze Ramadan achter?

24 miljoen

mensen in Jemen zijn afhankelijk van hulp.

50

Voor €50 geef je twee gezinnen een voedselpakket voor een maand

100

Voor €100 geef je vier gezinnen een voedselpakket voor een maand

Wat is er aan de hand in Jemen?

De inwoners van Jemen krijgen al jaren de ene na de andere ramp te voorduren: oorlog, droogte, overstromingen, sprinkhanenplaag en ziekte-uitbraken. De voedselprijzen zijn met 60% gestegen en er is niet genoeg te eten. Meer dan de helft van de bevolking staat aan de rand van een hongersnood, onder wie veel moeders en kinderen. Zij dreigen volledig afhankelijk te worden van voedselhulp om te overleven.

Wat kun jij doen?

Jij kunt samen met ons zorgen dat de mensen in Jemen niet worden vergeten. Met jouw donatie kunnen we:

  • Voedselpakketten en maaltijden uitdelen
  • Voedselvouchers aanbieden
  • Voedseltekorten tegengaan op innovatieve manieren

Doneer nu en zorg ook voor een iftar voor een ander.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×